Snooker

Neil Robertson completeaza tabloul sferturilor la Masters

Australianul Neil Robertson l-a invins, miercuri seara, pe Marco Fu cu un aspru 6-0 si a inchis practic tabloul sferturilor de finala la Mastersul londonez.

Castigator la Campionatul Regatului Unit in decembrie, Robertson a fost nemilos cu un Fu care nu a reusit sa se adune pentru nici macar un frame.

“Tunetul de la Antipozi, asa cum este cunoscut Robertson printre impatimitii snooker-ului, a dominat autoritar meciul reusind, printre altele, un break de 106 puncte.

Cifrele unui meci care s-a incheiat in mai putin de doua ore cu tot cu pauza sunt elocvente pentru superioritatea afisata la masa de Robertson.

Australianul a avut un procentaj de 92% la loviturile de buzunar si de 86% la loviturile de distanta, unde Fu a avut un mare zero. 

Cu doar 69 de procente la loviturile de buzunar, chinezul originar din Hong Kong abia a legat un break de 42 de puncte, cel mai mare al sau in acest meci pe care trebuie sa-l uite cat mai repede posibil.

Astfel, tabloul sferturilor de finala arata in felul urmator:

Mark Allen v Barry Hawkins 
Judd Trump v Neil Robertson 
Mark Selby v Ronnie O'Sullivan 
John Higgins v Stuart Bingham

Sferturile debuteaza joi la ora 15:00 a Romaniei cu inclestarea dintre englezii Mark Selby si Ronnie O’Sullivan, jucatori care s-au mai intalnit pana acum in trei finale de Masters (2-1, O'Sullivan), intr-o finala la Openul Galez si o alta de Campionat Mondial, ambele castigate de Selby dupa reveniri fabuloase. Per total, Ronnie conduce cu 13-8 la intalniri directe cu Selby incluzand toate meciurile dintre cei doi (PTC, Premier League).



Neil Robertson completeaza tabloul sferturilor la Masters