Snooker

Minunea James Cahill s-a oprit in optimi la Crucible. Aproape de o noua surpriza

Sursă foto: twitter.com

Englezul James Cahill, primul jucator amator ajuns vreodata in faza televizata la Crucible, a parasit Campionatul Mondial de snooker din acest an invins in joc decisiv de Stephen Maguire.

Experienta superioara a jucatorului scotian si-a spus in cele din urma cuvantul si, profitand de cateva erori ale mai tanarului sau adversar, Maguire a trecut in cele din urma primul linia de sosire, cu 13-12.

Meciul s-a jucat practic la 11-11, cand Cahill a avut prima sansa de a trece in avantaj. Cu pachetul de bile rosii desfacut, Cahill avea pozitie favorabila la masa in momentul in care arbitrul Jan Verhaas a anuntat un fault comis de englez la bila roz.

Maguire primea o sansa nesperata intr-un frame de la care isi luase gandul. Chiar si asa, Cahill a revenit ulterior la masa, insa a comis un nou fault cu bila alba in buzunar dupa o lovitura la bila neagra.

S-a facut 12-11 pentru Maguire insa meciul era departe de a fi jucat. Cahill a avut totusi puterea sa trimita meciul in decisiv dupa un frame 24 cu numeroase ratari de ambele parti.

Maguire a profitat de sansele avute in frame-ul hotarator si pentru a doua oara consecutiv “Max” s-a calificat in urma jocului decisiv.

Mai departe Maguire va juca in sferturi cu invingatorul dintre Judd Trump si Ding Junhui.

James Cahill ramane cu eliminarea liderului mondial Ronnie O’Sullivan in primul tur si un meci al doilea cedat in decisiv, insa viitorul se anunta stralucit pentru jucatorul de 19 ani pe care cu siguranta il vom revedea anii urmatori la Crucible si nu numai.



Minunea James Cahill s-a oprit in optimi la Crucible. Aproape de o noua surpriza