Snooker

Mark Selby triumfa la Gdynia Open in ultima etapa a European Tour

Intr-o finala suta la suta englezeasca desfasurata pe pamant polonez, Mark Selby l-a invins pe Martin Gould pentru titlul de la Gdynia Open, ultimul turneu din acest sezon de circuit european in snooker.

Selby si-a adjudecat trofeul dupa 4-1 in finala cu Gould, dupa ce recent invingatorul de la Mastersul German obtinuse primul frame prin intermediul unui break de 41 de puncte.

Cel supranumit "Bufonul din Leicester" a raspuns cu un break de 92 de puncte si nu a mai lasat jocul din mana pana la final.

Frame-ul trei i-a revenit lui Selby cu break de 69 de puncte, dupa ce a fost refacut la cererea ambilor jucatori.

Titlul de la Gdynia Open ii aduce in buzunarul lui Selby un cec in valoare 25.000 de euro si un frumos trofeu pe care acesta il va duce acasa in Regat.

In drumul spre acest titlu Selby i-a eliminat, printre altii, pe John Higgins (4-2) si pe Luca Brecel (4-3), cu acesta din urma dupa ce a revenit de la 0-3.

Pentru Selby acesta este primul turneu de puncte castigat in acest sezon si primul dupa Openul Chinei in 2015. De asemenea, Selby ajunge la sapte titluri cucerite in European Tour.

Iubitorii snookerului din Romania vor avea ocazia sa-l vada la lucru pe Selby in luna mai la Bucuresti si in iunie la Cluj-Napoca in doua evenimente demonstrative.



Mark Selby triumfa la Gdynia Open in ultima etapa a European Tour