Snooker

Mark Selby si Ronnie O'Sullivan au completat tabloul principal al European Masters de la Bucuresti

In meciurile vedeta ale zilei inaugurale a European Masters, primul turneu profesionist de snooker gazduit de Romania, campionul mondial Mark Selby si Ronnie O'Sullivan, cel mai talentat om care a pus mana vreodata, si-au bucurat fanii cu doua victorii la zero.

Mark Selby, revenit in Romania dupa meciurile demonstrative sustinute in mai la Bucuresti si iunie la Cluj, l-a infruntat pe irlandezul Fergal O'Brien si s-a impus cu 4-0 fara sa forteze.

Un break de 88 de puncte i-a fost de ajuns "Bufonului din Leicester" pentru a transa primul frame, unul in care O'Brien a avut prima sansa.

Selby si-a dublat avantajul pe tabela cu break-uri de 50 si respectiv 81 de puncte in frame-ul al doilea, pentru a inchide meciul cu un 109 care a smuls aplauze din partea publicului spectator.

Campionul mondial din 2016 trebuie are un meci infinit mai dificil marti dupa ora 14:00 contra galezului Dominic Dale.

Arena de la Circul Globus a devenit extrem de bine populata la meciul lui Ronnie O'Sullivan contra galezului Danny Wells, un meci pe care Ronnie l-a castigat mai greu decat o arata scorul.

"Racheta" cu greu si-a luat viteza si break-urile mari au intarziat sa apara. Aceasta si datorita sau din cauza, in functie de pozitionarea fiecarui asupra mesei, jocului de uzura in care galezul a stiut sa-l atraga pe O'Sullivan.

In cele din urma, Ronnie a jucat un snooker procentaj care i-a adus victoria si calificarea pe tabloul principal, unde marti seara nu inainte de ora 20:00 il va intalni pe conationalul sau englez David Gilbert.

Si daca tot am imprumutat o exprimare din tenis, trebuie amintit ca O'Sullivan s-a bucurat de sustinerea a trei reprezentanti ai sportului alb de la noi din tara. Sorana Cirstea, Andreea Mitu si Marius Copil facandu-i galerie englezului la prima lui partida oficiala in Romania.

Iata mai jos ce a declarat Ronnie dupa meci:

Programul zilei de marti la European Masters de la Bucuresti (Circul Globus):

11.00 Zac Surety – Liang Wenbo

13.00 Alfie Burden – Yu de Lu

13.00 Ben Woollaston – Judd Trump (masa principala)

14.00  Mark Selby – Dominic Dale (masa principala)

14:00 Daniel Womersley – Mark Allen

19:00 Shaun Murphy – Mark Davis

19:00 Luca Brecel – Scott Donaldson

20:00 David Gilbert – Ronnie O’Sullivan



Mark Selby si Ronnie O'Sullivan au completat tabloul principal al European Masters de la Bucuresti