Snooker

Mark Selby si Ding Junhui conduc dupa prima sesiune a semifinalelor Campionatului Mondial

Englezul Mark Selby si chinezul Ding Junhui au incheiat in avantaj, joi, primele sesiuni din cele trei programate in faza semifinalelor Campionatului Mondial de la Sheffield (Crucible).

Campion in urma cu doi ani, Selby l-a luat tare pe chinezul Marco Fu si a condus cu 3-0 in debut.

Fu, semifinalist pentru a doua oara dupa ce in 2006 pierdea in joc decisiv in fata englezului Peter Ebdon, a castigat ultimul joc al reprizei inaugurale, pentru a se apropia apoi la un singur frame dupa o frumoasa batalie tactica la bila galbena in jocul cinci.

Selby s-a distantat la 4-2, insa Fu a gasit raspuns printr-un break de 89 de puncte si a strans din nou scorul. In cele din urma, Selby, jucator pe care il vom vedea in premiera in Romania pe 22 mai la evenimentul Best of Snooker de la Circul Globus, a incheiat sesiunea in avantaj, scor 5-3, dupa un break castigator de 69 puncte.

In cealalta semifinala diferenta dintre Ding Junhui si Alan McManus a fost mult mai mare si s-a vazut de asemenea pe tabela. Ding are 6-2 in fata oponentului sau din Scotia, un jucator care a revenit dupa 23 ani intr-o semifinala de Campionat Mondial.

Ding a condus cu 5-0 in urma unor break-uri de 100, 84, 131, 62 si din nou 100 puncte. McManus a legat apoi doua frame-uri, dar chinezul a incheiat sesiunea cu un break de 128 puncte.

Programul sesiunilor de vineri este urmatorul:

Ding Junhui-Alan McManus (12:00 si 21:00)

Mark Selby-Marco Fu (16:30)



Mark Selby si Ding Junhui conduc dupa prima sesiune a semifinalelor Campionatului Mondial