Snooker

Mark Selby se califica nu fara emotii in optimi la Campionatul Mondial

Liderul mondial Mark Selby l-a invins pe Robert Milkins, cu 10-6, in primul tur la Campionatul Mondial gazduit de celebrul teatru Crucible din Sheffield.

Un meci inceput luni si reluat marti dimineata de la 7-2 in favoarea campionului mondial din urma cu doi ani.

Numai ca Milkins a inceput hotarat sa-si joace sansa pana la final si a castigat prima repriza la zero, astfel ca scorul devenea 7-6 in favoarea lui Selby.

Frame-ul 14 a decis practic soarta invingatorului, Selby reusind sa se desprinda la doua lungimi, dupa ce si Milkins a avut sansele lui pentru a egala in extremis.

Selby s-a distantat la 9-6 si a inchis in extremis masa in frame-ul 16, cu o lovitura la bila neagra pe care a fost foarte aproape sa o rateze. Nici "Bufonului din Leicester" nu i-a venit sa creada cum a reusit acea lovitura.

In optimi Selby il va intalni pe Sam Baird, jucator care l-a eliminat pe galezul Michael White, cu 10-7.

Selby a oferit in meciul cu Milkins una dintre fazele care i-au atras porecla de "Bufon". Vom vedea cu siguranta mai multe astfel de momente amuzante pe 22 mai la Bucuresti in cadrul evenimentului Best of Snooker. Selby va juca la Circul Globus pentru prima data in Romania contra lui Judd Trump si Neil Robertson.



Mark Selby se califica nu fara emotii in optimi la Campionatul Mondial