Snooker

Mark Selby l-a distrus pe Ding Junhui in finala Campionatului International

In a doua finala disputata de cei doi in acest sezon, campionul mondial Mark Selby l-a invins fara drept de apel pe chinezul Ding Junhui, cu un aspru 10-1, chiar in fata conationalilor acestuia la Daqing, gazda Campionatului International.

Un meci dominat de Selby cu autoritate de la inceput si pana la sfarsit, singurul frame obtinut de Ding fiind in ultimul joc al primei reprize.
 
Si atunci dupa ce Selby avusese avantaj de 20 de puncte inainte de a rata o rosie la buzunarul drept.
 
Selby, in continuare numarul unu mondial, a reusit break-uri de 87, 83, 67, 66, 50, 62 si 78 de puncte.
 
Prima sesiune s-a incheiat cu scorul de 8-1 in favoarea lui Selby, iar la reluare Ding a facut figuratie cedand rapid cele doua frame-uri care il mai desparteau pe Bufonul din Leicester de al 9-lea sau titlu de puncte din cariera.
 
Aceasta a fost a 13-a victorie obtinuta in fata lui Ding in 24 de meciuri directe cu jucatorul pe care in luna mai il invingea la Crucible in meciul care i-a adus al doilea titlu mondial.
 
Ding il invinsese pe Selby in luna septembrie, cu 10-6, in finala Mastersului de la Shanghai.
 
Pentru Ding este cea mai aspra infrangere intr-o finala dupa acel 10-3 incasat din partea lui Ronnie O’Sullivan in finala din 2007 a Mastersului. Ne amintim faza cand Ding a fost aproape de a izbucni in lacrimi fiind consolat de Ronnie in drumul spre cabina.



Mark Selby l-a distrus pe Ding Junhui in finala Campionatului International