Snooker

Mark Selby l-a demolat pe Ricky Walden la Masters. Mesaj ingrijorator pentru Ronnie O’Sullivan

Intr-o zi in care capul de afis a fost reprezentat de disputa Ronnie O’Sullivan-Mark Williams, adevarata Racheta de la Alexandra Palace a fost Mark Selby.

Cel supranumit Bufonul din Leicester a oferit o adevarata lectie de precizie in fata unui Ricky Walden care a avut extrem de putine sanse, iar pe cele de care a beneficiat le-a ratat cu usurinta.

Walden incepuse promitator meciul, cu break de 52 puncte, insa a pierdut pozitia bilei albe si l-a readus pe Selby la masa. Dupa cateva lovituri de siguranta, triplul castigator de Masters a inceput sa faca ordine intre bile si a inchis masa cu break de 71 puncte.

A urmat un 113 in frame-ul doi cu inchidere de masa, pentru ca in al treilea Selby sa inchida masa din doua vizite solide, traduse in break-uri de 66 si 43 puncte.

La pauza s-a intrat dupa putin peste o ora de joc, dupa ce Selby isi trecea in cont un nou break solid (81), iar cifrele erau graitoare despre superioritatea acestuia: 107-24 raportul bilelor jucate si procentaje de peste 90% pentru Selby la loviturile de buzunar si la cele de siguranta.

Cel mai echilibrat frame al meciului a fost al cincilea, primul de dupa pauza, cand Walden a avut o sansa buna pentru a evita acel usturator zero de pe tabela. A ratat insa usor bila verde, dupa ce Selby avusese un kick la bila albastra jucat spre buzunarul verde.

Selby a inchis masa in frame-ul sase cu un break de 83 de puncte si ii transmite astfel un mesaj extrem de taios lui Ronnie O’Sullivan, oponentul din sferturi de finala.

Pana acum cunoastem doua sferturi: Mark Allen-Barry Hawkins in partea superioara a tabloului si Ronnie O’Sullivan-Mark Selby in jumatatea inferioara.

Miercuri, in a patra zi de competitie, va fi completat tabloul ultimilor opt in urma meciurilor John Higgins-Liang Wenbo (15:00) si Neil Robertson-Marco Fu (21:00).



Mark Selby l-a demolat pe Ricky Walden la Masters. Mesaj ingrijorator pentru Ronnie O’Sullivan