Snooker

Mark Selby isi schimba pastila la Bucuresti

Despre snooker se spune, printre altele, ca este cel mai usor sport privit din fata televizorului sau de la fata locului la European Masters, turneul profesionist gazduit intre 3-9 octombrie de Circul Globus din Capitala.

Astfel, numai cine nu a pus vreodata mana pe un tac de snooker incercand vreo lovitura poate spune ca detaliile sunt prea putin importante, pentru ca in realitate tocmai micile detalii pot face diferenta.

O miscare in randul spectatorilor, un zgomot ambiental, blitul unui aparat foto sau chiar si musca care survoleaza ratacita postavul verde pot schimba soarta unui meci intreg.

Dar mai sunt si detaliile care scapa ochiului liber si care se simt la nivelul acestor profesionisti ai tacului, iar Mark Selby s-a lovit in primele meciuri de la Bucuresti de unul dintre aceste detalii.

Este vorba de pastila tacului sau care, in timpul meciului cu Dominic Dale de marti dupa-amiaza, a cedat, iar campionul mondial in exercitiu s-a intrebuintat serios pentru a-si apropia victoria cu 4-2, mult mai greu decat o arata scorul.

“Pastila mea e facuta praf, distrusa”, avea sa spunea Selby dupa meci, un Selby bucuros ca a reusit sa iasa dintr-un moment dificil fara a avea la dispozitie echipamentul optim de concurs.

Pentru a intelege mai bine situatie nu trebuie decat sa ni-l imaginam pe Novak Djokovic castigand un meci cu racordajul rachetei rupt, fara a avea posibilitatea inlocuirii acesteiea in timpul partidei.

Dupa meci Selby a cerut ajutor pe Twitter pentru inlocuirea pastilei, o operatiune deloc complicata la nivel de amatori si pe care o poate face orice om cu un anumit nivel de indemanare, dar care la standardele unui campion mondial necesita o abordare de top. Exista si jucatori din circuit, precum fostul campion mondial Shaun Murphy spre exemplu, care isi schimba singuri pastila tacului de concurs.

Spre sansa lui, Selby nu are meci miercuri si are timp pana joi seara sa-si aduca tacul in stare optima pentru a forta calificarea in sferturile de finala la European Masters de la Bucuresti.



Mark Selby isi schimba pastila la Bucuresti