Snooker

Mark Selby in semifinale la Campionatul Mondial. Kyren Wilson, eliminat dupa cel mai mare break al carierei

Liderul mondial Mark Selby, jucator care va veni la Bucuresti pe 22 mai la evenimentul Best of Snooker, s-a calificat miercuri la pranz in semifinalele Campionatului Mondial gazduit de Sheffield (Crucible).

Selby l-a invins pe conationalul sau englez Kyren Wilson, cu 13-8, la capatul unui meci decis practic de prima repriza a sesiunii inaugurale, pe care cel supranumit “Bufonul din Leicester” si-a adjudecat-o, cu 4-0.

A fost chiar 6-0 la un moment dat pentru Selby, dar din acel moment Wilson a echilibrat disputa revenind la 5-7 pe tabela. Dupa doua sesiuni, marti seara, Selby a petrecut noaptea la adapostul unui avantaj de patru frame-uri (10-6), iar in debutul sesiunii decisive a inceput tare, cu break-uri de 92 si 78 de puncte.

Tabela arata astfel 12-6 inainte ca Wilson sa egaleze scorul primei reprize cu un break de 143 de puncte. Cel mai mare de pana acum al turneului si totodata cel mai mare din cariera jucatorului in varsta de 27 ani.

Selby a inchis meciul la prima sansa pe care a avut-o dupa pauza si merge in semifinale unde il asteapta pe invingatorul sfertului care ii opune pe Marco Fu si Barry Hawkins. Dupa prima sesiune jucatorul chinez originar din Hong Kong il conduce pe cel care a reusit eliminarea lui Ronnie O’Sullivan cu un categoric 7-1.

Wilson, castigator in acest sezon la Shanghai Masters, paraseste Campionatul Mondial cu fruntea sus si cu performanta unui sfert de finala atins la doar a doua sa participare la Crucible. In plus, daca in zilele ramase break-ul sau de 143 de puncte nu va fi depasit, atunci Wilson isi va adauga in cont bonusul de 10.000 de lire sterline acordat celui mai mare break al turneului.

Dintre starurile ce au participat la Campionatul Mondial de Snooker trei vor sosi si la Bucuresti, luna viitoare urmand a se intalni intr-un triunghiular de exceptie Mark Selby, Neil Robertson si Judd Trump! Doua dintre cele trei vedete ce vor veni in luna mai la Best Of Snooker au parasit competitia de la Sheffield: Judd Trump si Neil Robertson.
 
Ordinea meciurilor de la Best Of Snooker este urmatoarea:

Meci 1: Judd Trump vs Neil Robertson
Meci 2: Mark Selby vs Judd Trump
Meci 3: Neil Robertson vs Mark Selby



Mark Selby in semifinale la Campionatul Mondial. Kyren Wilson, eliminat dupa cel mai mare break al carierei