Snooker

Mark Allen castiga turneul Paul Hunter Classic

Nord-irlandezul Mark Allen s-a impus in editia din acest an a turneului Paul Hunter Classic de la Furth, turneu desfasurat in momoria regretatului jucator englez disparut dintre noi in 2006 pe cand avea doar 28 ani.

Allen l-a invins in finala turneului din Germania, care a contat si ca a etapa a 2-a a PTC-European Tour, pe englezul Judd Trump, cu 4-2.

Meciul a inceput cu un frame obtinut de Allen dupa repozitionarea bilei negre, dupa care Trump a egalat in urma unui break de 92 de puncte.

Echilibrul s-a mentinut pana la 2-2 dupa care finala s-a rupt dupa jocul cinci si Allen a obtinut in cele din urma trofeul si cei 25.000 de euro acordati de organizatori la capatul unui frame final adjudecat cu break de 88 puncte.

Ambii finalisti au disputat cate patru meciuri in ziua de duminica. Allen a trecut, pe rand, de Robert Milkins in optimi (4-1), de Alan McManus in sferturi (4-3) si l-a invins pe Rod Lawler in semifinale (4-3). De cealalta parte, Trump a ajuns in finala dupa ce I-a invins pe Stephen Maguire in optimi (4-2), pe Tian Pengfei in sferturi (4-3) si pe Ricky Walden in semifinale (4-1).

Pentru Allen este a doua finala de PTC-European Tour din acest sezon dupa cea pierduta la Riga Open in Letonia in fata lui Mark Selby, campionul mondial din acest an, scor 3-4.



Mark Allen castiga turneul Paul Hunter Classic