Snooker

Mark Allen a cedat nervos intr-un meci la World Grand Prix

Sursă foto: twitter.com/livesnooker

Jucatorul nord-irlandez Mark Allen a oferit faza zilei la turneul World Grand Prix de la Chelthenham.

Condus cu 3-1 de englezul Ali Carter, Allen a revenit la masa dupa o ratare a oponentului sau si cum a venit tot asa de repede a si plecat.

Dupa o rosie trimisa in buzunar pentru Allen urma continuarea break-ului pe bila galbena. Numai ca nord-irlandezul a ratat lovitura care nu era una dificila si apoi a cedat frame-ul, desi pe masa mai erau destule puncte si tabela arata doar 20-4 in favoarea lui Carter.

Allen i-a strans mana lui Carter, a murmurat ceva catre arbitru si a parasit grabit arena lasandu-i pe spectatorii din spatele sau, majoritatea trecuti de prima tinerete, cu gurile deschise ca la teatru. Cativa s-au grabit sa aplaude cel mai probabil dintr-o inertie.

Gestul lui Allen a generat dezbateri aprinse pe retelele de socializare in randul pasionatilor de snooker, opiniile fiind impartite.

Multi s-au grabit sa-l puna pe Allen la stalpul infamiei, in timp ce comentatorii postului britanic Itv vorbeau despre o procedura disciplinara.

Cu siguranta va exista interventia World Snooker impotriva lui Allen pentru desconsiderarea competitiei.

Orice fapta in contra unui regulament are consecintele sale, mai ales ca snookerul este un sport cu toleranta zero pentru derapaje.

Sa ne amintim doar de suspendarile uriase primite de Stephen Lee, Cao Yupeng sau Yu Delu, jucatori care au fost dovediti pentru trantirea unor partide.

Sigur ca Allen poate fi banuit doar ca a cedat nervos, la fel cum o facea pe vremuri ilustrul Ronnie O'Sullivan intr-o partida cu Stephen Hendry.



Mark Allen a cedat nervos intr-un meci la World Grand Prix