Snooker

Marius Ancuta Classic. Un turneu din iubire pentru snooker

La doar cateva luni de la plecarea prematura dintre noi a indragitului Marius Ancuta, omul cu al carui comentariu ne-am indulcit auzul si am inceput sa indragim jocul de snooker, iubitorii snookerului adunati in jurul proiectului Real Snooker Tour Association au organizat prima editie a Marius Ancuta Classic.

O competitie Open la care au participat jucatori romani de toate categoriile valorice, totul in memoria si amintirea omului, comentatorului si a omului Marius Ancuta.

Evenimentul a avut loc timp de trei zile la Century Snooker Academy din Bucuresti, unde s-a jucat pe cele patru mese de competitie apropiate calitativ de ceea ce vedem pe micile ecrane in turneele profesioniste.

Trofeul pus in joc a fost obtinut de Rares Sinca, unul dintre cei mai reprezentativi jucatori romani ai momentului, acesta invingandu-l in finala pe Andrei Orzan, cu 4-0. Pentru cei mai putin familiarizati cu snookerul romanesc, Orzan a reusit in 2017 cel mai mare break din scurta istorie a acestui sport in tara noastra. Am scris la vremea respectiva aici.

La final, trofeul invingatorului a fost acordat de Raluca Moianu, sotia regretatului Marius Ancuta, momentul fiind unul incarcat de emotie.

“Nu mi-as fi dorit vreodata sa particip la un turneu in memoria lui Mario”, a spus vizibil emotionat Rares Sinca, castigatorul turneului.

Competitia propriu-zisa a fost una de un bun nivel snookeristic, cel mai mare break fiind reusit de Constantin Mateescu (63).

Meciurile s-au bucurat de prezenta la masa a arbitrului international Alex Crisan.

Din pacate a existat si un moment tensionat asupra caruia nu vom starui din respect pentru numele omului de pe afisul turneului, dar care intareste convingerea ca nobletea snookerului nu este pentru toata lumea.



Marius Ancuta Classic. Un turneu din iubire pentru snooker