Snooker

Marius Ancuta a incetat din viata

Comentatorul de snooker Marius Ancuta a incetat din viata la varsta de 50 de ani.

A fost poate unul dintre cei mai emblematici comentatori de sport din Romania din noul val, din punctul nostru cel mai interesant tinand cont de tot pachetul adus pe micul ecran.

Sa faci show dintr-un sport care se petrece inchis intr-o camera, timp de ore si ore, iti trebuie ceva talent. 

A fost cu siguranta singurul comentator sau om de sport din Romania cu care onlinesport.ro a tinut sa vorbeasca la un moment dat, in 2009, fara altfel de relatii sau cunostinte anterioare sau ulterioare. Era fata in fata asa cum se simtea si la televizor: pasionat, volubil, cald. 

Cu pasiune pentru snooker, cu valente si talent de showman, o persoana complet atipica pentru jurnalismul de sport din Romania, a creat prin vocea si comentariile sale audiente fantastice la postul de televiziune Eurosport. In Romania, ar fi trebuit sa aiba o statuie in fata fostei cladiri a Elenei Ceausescu, acolo de unde, de la etajul 11, dintr-o relativa  mizerie,  postul Eurosport transmitea in anii 2000.

Cu un snooker pe val, avand la masa campioni precum Ronnie O'Sullivan sau Stephen Hendry, dar si altii, Marius Ancuta a urcat cu abilitate popularitatea acestui sport la cote foarte mari in Romania.

De ceva vreme, snookerul in Romania nu mai este ceea ce a fost. Parca, odata cu scaderea spectacolului de snooker, a tras cortina personala peste el si Marius Ancuta.



Marius Ancuta a incetat din viata