Snooker

Mari surprize in prima zi la Masters. Ronnie n-a avut chef sa joace!

Sursă foto: https://twitter.com/WeAreWST

Doi dintre favoritii turneului Masters de la Londra au parasit competitia inca din ziua inaugurala.

Este vorba de englezul Mark Selby si de chinezul Ding Junhui, doi dintre jucatorii care au castigat prestigiosul turneu gazduit de Alexandra Palace.

In primul meci al zilei de duminica englezul Joe Perry l-a invins pe chinezul Ding Junhui, campionul din 2011, cu 6-3.

Meciul vedeta programat in sesiunea de seara i-a adus fata in fata pe triplul campion Mark Selby si pe Ali Carter, jucator care a prins in extremis un loc pe tabloul de 16 pozitii dupa ce Ronnie O’Sullivan a declinat invitatia acuzand lipsa de motivatie. Chiar si asa, "Racheta" s-a aflat la datorie in studioul celor de la Eurosport pentru a comenta prestatiile colegilor sai de circuit. O decizie cel putin bizara, dar de mult nu ne mai mira nimic atunci cand vine vorba de O’Sullivan.

Carter a castigat disputa, cu 6-4, dar nu inainte de a fi condus cu 3-1 la pauza, pentru ca mai apoi sa se vada egalat si condus cu 4-3.

Selby a practic nu a existat in prima repriza, cand cel mai mare break al sau a fost de doar 32 de puncte!

“Bufonul din Leicester” s-a antrenat asiduu in pauza dintre reprize si a intors rezultatul in partea secunda a meciului in urma unor break-uri de 74, 56 si 94 de puncte.

Jocul decisiv a fost al 8-lea, unul adjudecat de Carter la mare lupta. In loc de 5-3 cu un Selby pe val s-a facut 4-4 si de acolo Carter a sprintat spre victorie.

“Capitanul” a inclinat decisiv balanta cu break-uri de 82 si 63 puncte pentru un 6-4 care il duce in sferturi.

Ultimele opt editii de la Masters de cand turneul s-a mutat din Wembley in Alexandra Palace au fost dominate de jucatorii englezi, singurul intrus fiind australianul Neil Robertson cu trei finale disputate.



Mari surprize in prima zi la Masters. Ronnie n-a avut chef sa joace!