Snooker

Mare surpriza la Masters inca din primul tur. Campionul eliminat!

Sursă foto: https://twitter.com/Snooker_Chat/

Mark Allen, detinatorul trofeului de la Masters, a fost eliminat inca din primul tur la editia din acest an.

Nord-irlandezul a pierdut in fata belgianului Luca Brecel, scor 6-5, dupa un meci in care nu s-a regasit niciun moment la conducere. 

Meciul a inceput cu trei break-uri de peste 50 de puncte, doua in dreptul lui Brecel, jucator care avea sa intre in avantaj la pauza, scor 3-1. 

Allen si-a amintit ca are un trofeu de aparat si a inceput ca din pusca partea secunda, de unde si porecla de “Pistolul”, reusind egalarea (3-3) dupa doua frame-uri cu break-uri mari, un 96 si respectiv un 136. 

Brecel a primit provocarea si a raspuns cu un break de 140, stabilind inca de la primul meci un etalon care va fi greu de doborat, dar nu imposibil, in perspectiva luptei pentru cel mai mare break al turneului. 

Apoi cei doi au mers cap la cap pana in decisiv, unde Brecel a profitat de sansele aparute si a inchis meciul cu un break de 58, in timp ce Allen n-a pus decat un punct pe tabela. 

Brecel joaca in runda urmatoare cu invingatorul dintre chinezul Ding Junhui si englezul Jack Lisowski. 

Duminica, de la 21:00, in arena de la Alexandra Palace se vor intrece scotianul John Higgins si galezul Ryan Day, castigatorul Mastersului de la Bucuresti din 2018.



Mare surpriza la Masters inca din primul tur. Campionul eliminat!