Snooker

Marco Fu revine fabulos si-l elimina pe Judd Trump la Masters

Sursă foto: twitter.com/WorldSnooker1

Surprizele continua la Masters unde, dupa John Higgins si Stuart Bingham, un alt nume mare a parasit, marti, competitia gazduita de Alexandra Palace din Londra.

Judd Trump, unul dintre favoritii la obtinerea ravnitului trofeu, a fost scos din intrecere de Marco Fu, scor 6-5, dupa ce englezul a condus cu 3-0, 4-2 si 5-4.

Meciul a fost unul fabulos, cu nu mai putin de cinci break-uri de peste 100 de puncte si un total de 14 break-uri de peste 50 de puncte. Practic nu a existat vreun frame din cele 11 disputate in care sa avem un break mai mic de 53 de puncte.

Trump a inceput entuziasmant cu break de 102, pentru a se distanta apoi la 3-0 pe tabela. A fost insa un rezultat putin mincinos, pentru ca in jocurile doi si trei Fu a avut prima sansa si a fost depasit dupa ce condusese cu 56, respectiv 64 de puncte. In al doilea joc chinezul a avut chiar si o tentativa de break maxim.

In cele din urma Fu a pus primul joc pe tabela chiar in finalul reprizei printr-un break de 130 de puncte, al doilea cel mai mare al turneului dupa cel reusit luni seara de Bingham (132).

Repriza decisiva

La reluare, Fu s-a apropiat la un singur frame distanta dupa un break de 88, pentru ca mai apoi Trump sa refaca diferenta de doua jocuri. In frame-ul sapte batalia a fost una acerba, iar Fu si-a adjudecat jocul la diferenta de doar cinci puncte.

A urmat cate un “century” de fiecare parte, dupa care Trump a ratat la 5-4 bila neagra de pe punct, iar Fu trimitea meciul in decisiv printr-un break de 88 de puncte.

Decisivul a fost la discretia chinezului, care si-a apropiat victoria printr-un 102 fara ca Trump sa reuseasca vreun punct la fel cum se intamplase si in ultimul joc al primei reprize.

Marco Fu il va intalni in sferturile de finala pe Mark Allen, nord-irlandezul guraliv care l-a eliminat pe John Higgins.

Robertson in sferturi

Australianul Neil Robertson l-a invins pe englezul Ali Carter, cu 6-3, calificandu-se in sferturile de finala, acolo unde il va infrunta pe Ronnie O'Sullivan, detinatorul trofeului.

Robertson a incheiat meciul cu un break de 117 puncte, singurul de peste o suta al intalnirii.

Ultima intalnire a lui O'Sullivan cu Robertson dateaza din semifinalele Mastersului European de la Bucuresti, unde Ronnie i-a administrat un usturator 6-0 lui Aussie.



Marco Fu revine fabulos si-l elimina pe Judd Trump la Masters