Snooker

Lui Ronnie O’Sullivan i-a trecut bila neagra pe la ureche in primul tur la Masters (VIDEO)

Sursă foto: facebook.com/EuropeanMastersOfficial

Detinator al titlului de la Masters, englezul Ronnie O’Sullivan a fost la o bila distanta de eliminarea prematura in chiar primul tur in fata chinezului Liang Wenbo.

O’Sullivan s-a impus in cele din urma, cu 6-5, dupa jocul decisiv, nu inainte de a fi condus cu 2-0 si 4-2, pentru ca Liang sa intoarca spectaculos scorul si sa rateze o mare sansa de victorie la 5-4.

Pe fondul mai multor ratari uriase din partea lui Ronnie, Liang s-a trezit in pozitia de a inchide meciul la bila neagra si a-l elimina din competitie pe mentorul sau.

Cu bila neagra aflata aproape de manta superioara si cu bila alba intr-un unghi destul de favorabil, Liang avea de indeplinit o simpla formalitate. La nivelul unui jucator profesionist surpriza este sa ratezi o astfel de lovitura si nu sa o reusesti.

Ratarea sezonului

Presiunea momentului si teama de victorie l-au coplesit insa pe Liang, iar acesta a ratat lovitura lasand bila neagra in apropierea buzunarului. Ronnie isi luase deja gandul de la o minune si murmura pe limba lui a resemnare.

Englezul s-a ridicat cu greu din fotoliu pentru a indeplini formalitatea punand mana pe prajitura intinsa de oponentul sau. Parca si el se simtea usor jenat ca inca mai supravietuia intr-un meci dezamagitor din punctul lui de vedere dupa aspectul jocului.

Asa cum era de asteptat, Liang a acuzat din plin socul ratarii in jocul decisiv, unul castigat la pas de O’Sullivan cu break de 121 de puncte.

Ce urmeaza?

O'Sullivan va juca in optimi cu invingatorul din meciul Neil Robertson - Ali Carter, partida programata marti seara de la 21:00.



Lui Ronnie O’Sullivan i-a trecut bila neagra pe la ureche in primul tur la Masters (VIDEO)