Snooker

Ronnie O'Sullivan in semifinale la Masters dupa un meci fabulos contra lui Mark Selby

Pentru a patra oara fata in fata la Masters, dupa trei finale disputate unul impotriva celuilalt, Ronnie O'Sullivan si Mark Selby s-au intalnit joi dupa-amiaza pentru un loc in semifinalele editiei din acest an. Un meci intre doi titani ai snookerului, prima lor confruntare la nivel inalt dupa finala de Campionat Mondial castigata de Selby in 2014 in fata lui Ronnie dupa o revenire de la 5-10.

Ronnie O'Sullivan a castigat, cu 6-3, la capatul unui meci fara eroare in care lovitura de distanta i-a functionat aproape perfect. Mark Selby s-a aflat in permanenta in urmarirea oponentului sau si a avut o sansa de a se apropia la 4-5, insa break-ul de 70 reusit nu a fost de ajuns si O'Sullivan a inchis frame-ul si meciul cu break de 73.

Ronnie O'Sullivan - Mark Selby 6-3

91-51 (63), 51-58 (56,51), 85-24 (69), 112-0 (54,58), 16-85 (61), 100-0 (100), 72-40, 18-72 (68), 73-70 (70,73)

Inceput exploziv de partida, cu mai multe vizite la masa din partea celor doi jucatori. Selby a avut prima sansa, dupa o lovitura de siguranta ratata de Ronnie, dar Bufonul din Leicester a ratat bila roz la buzunarul de mijloc din partea stanga si astfel O’Sullivan a avut posibilitatea de a dezvolta un break bun (68 puncte). Bila rosie de frame a fost insa ratata de Ronnie si Selby a revenit la masa reusind sa-l lase pe O’Sullivan intr-un snooker greu la ultimele doua rosii de pe masa, snooker din care a smuls nu mai putin de 22 de puncte. Selby rata o rosie grea la buzunarul superior stang, bila pe care Ronnie o trimitea in buzunar cu o lovitura superba de siguranta care i-a adus practic primul frame al meciului.

Pentru al doilea frame la rand O'Sullivan a ratat bila rosie de joc. O ratare la buzunarul de mijloc de parte stanga. De aceasta data Selby l-a facut sa plateasca si a inchis masa furandu-i practic frame-ul cu 58-51 pe tabela. Ultima lovitura la bila neagra nu a fost deloc usoara, se putea foarte bine si rata, numai ca Selby a trimis-o pe centrul buzunarului pentru un break de 56 puncte si, dupa doua frame-uri, scorul a revenit in echilibru.

Ronnie a revenit la conducere (2-1) la capatul unui frame in care Selby a inceput sa-si etaleze jocul care l-a facut celebru, adica pe snookere imposibil de obtinut. O'Sullivan a deschis break-ul de 69 cu o noua lovitura impecabila de distanta si matematic a avut frame-ul asigurat chiar si dupa ratarea bilei albastre. Selby insa nu a cedat si a revenit la masa pentru un break de 24 de puncte si trei snookere de recuperat la 45 diferenta cu 35 maxim disponibile. O'Sullivan a rezistat presiunii si a inchis frame-ul in favoarea sa.

A fost de ajuns ca Selby sa rateze lovitura de deschidere in frame-ul patru, atingand bila albastra la intoarcerea bilei albe, pentru ca Ronnie sa-l pedepseasca. Un break de 54 pentru O'Sullivan, insuficient pentru a transa frame-ul dintr-o singura vizita la masa, insa bilele ramase nu au rulat in favoarea lui Selby pentru a egala scorul inaintea pauzei. Revenit la masa, Ronnie a facut 3-1, cu break de 58, si a plecat increzator la cabine dupa o prima repriza solida.

La reluarea meciului Selby a redus din diferenta din doua vizite la masa. Prima i-a adus un break de 61 de puncte, dara o rosie ratata la buzunarul superior stang l-a readus la masa pe O'Sullivan. Acesta avea masa la dispozitie pentru a se distanta la 4-1, dar a ratat bila roz de pe punct la acelasi buzunar superior stang, lovitura pe care in mod normal o reuseste cu ochii inchisi. Astfel, Selby a redus diferenta la 2-3 mentinandu-se in plasa lui Ronnie.

O'Sullivan a refacut diferenta de doua frame-uri (4-2) prin intermediului primului break din trei cifre al meciului, un 100 obtinut undeva in aproximativ 7 minute! Acesta a fost al 805-lea break de peste o suta de puncte al carierei pentru Ronnie.

Cu un joc de distanta incredibil (procentaj de 80% la loviturile de la departare), Ronnie a reusit sa-i smulga frame-ul sapte lui Selby dupa numeroase faulturi de ambele parti. Un extrem de incalcit, cu mai multe bile stranse in manunchi in jurul bilei negre pe manta superioara si pe care O'Sullivan l-a transat distantandu-se la 5-2. Un singur frame distanta de calificarea in semifinale.

Selby a ramas in meci prin castigarea frame-ului opt, un joc deloc usor pe care "Bufonul din Leicester" l-a obtinut prin intermediul unui break de 68 puncte. Ronnie avea posibilitatea de a revenit la masa pentru trei snookere, dar nu s-a deranjat sa se ridice din fotoliu avand 5-3 pe tabela si nevoie in continuare de un singur frame pentru calificare.

Break de 70 de puncte pentru Selby in frame-ul 9, dar acesta a ratat carambolul cu pachetul dupa o neagra la buzunarul superior drept, carambol care i-ar fi asigurat continuare pe ultima rosie de care avea nevoie pentru frame. Ronnie a revenit la masa cu maxim 75 puncte ramase disponibile si a smuls un "Come on!!!" isteric din tribuna cu o noua lovitura fabuloasa de distanta. O'Sullivan a inchis masa cu break de 73 puncte si accede pentru a 12-a oara in cariera in semifinale la Masters.

Pentru un loc in finala O'Sullivan va juca, sambata, cu invingatorul disputei dintre scotianul John Higgins si englezul Stuart Bingham.



Ronnie O'Sullivan in semifinale la Masters dupa un meci fabulos contra lui Mark Selby