Snooker

Liang Wenbo il invinge pe Judd Trump in finala Openului Englez si se bucura ca un apucat (VIDEO)

Chinezul Liang Wenbo si-a adjudecat, duminica seara, trofeul la Openul Englez dupa o finala in care l-a invins, cu 9-7, pe Judd Trump, campionul Mastersului European de la Bucuresti din urma cu o saptamana.

Chiar daca a intrat in finala cu sansa a doua si putini il creditau ca ar putea sa-i puna probleme lui Trump, cel mai in forma jucator al momentului pana duminica seara, Liang si-a vazut de treaba si l-a luat tare pe englez cu doua break-uri de 95 de puncte fiecare in primele doua frame-uri.

Trump a raspuns pana la pauza si a echilibrat meciul (2-2), fara insa a reusit un break mai mare de 54 de puncte. La reluare primele trei frame-uri i-au revenit lui Liang cu break-uri de 76 si 92, astfel ca lui Trump nu i-a mai ramas decat sa reduca din diferenta si sa limiteze pierderile inaintea pauzei dintre sesiuni.

La reluare, Trump s-a apropiat la 5-4 in urma unui break de 132 de puncte, cel mai mare al finalei, dar Liang nu s-a pierdut cu firea si a transformat presiunea finalei in doua frame-uri castigate cu break-uri mari, de 84 si respectiv 98 de puncte.

Au urmat doua jocuri la rand castigate de Trump, englezul revenind la 7-6, insa campionul de la Bucuresti nu s-a mai putut concentra pentru o "remontada" precum cea reusita sub cupola Circului Globus si finalul i-a apartinut lui Liang.

In ultimul frame, la ultimele lovituri, simtind ca nu mai poate scapa victoria, chinezul s-a dezlantuit bucurandu-se intr-un mod excentric cum rar vedem intr-un sport precum snookerul.

Trofeul invingatorului a fost acordat chiar de cel al carui nume il poarta, marele Steve Davis, de sase ori campion mondial si castigator a 28 de turnee de puncte.

Liang a primit pe langa trofeu si 70.000 de lire sterline, bani care il propulseaza direct pe pozitia a 12-a in clasamentul mondial provizoriu. Trump s-a multumit cu 30.000 de lire sterline.

Supranumit "Neinfricatul", Liang si-a trecut in palmares primul turneu de puncte din cariera. Mai jucase doua finale, ambele pierdute, in 2009 la Shanghai Masters si in 2015 la Campionatul Regatului Unit.

Dupa o saptamana in care ne vom trage sufletul cu totii, snookerul revine in prim plan la Daqing unde va avea loc Campionatul International.



Liang Wenbo il invinge pe Judd Trump in finala Openului Englez si se bucura ca un apucat (VIDEO)