Snooker

Judd Trump pune capat cosmarului pentru Ding Junhui

Englezul Judd Trump a devenit, miercuri, primul semifinalist al editiei din acest an a Campionatului Mondial de snooker de la Sheffield.

"Asul din pachet", asa cum este supranumit Trump, mai avea nevoie de un singur frame in sesiunea decisiva pentru a obtine calificarea in semifinale.

Frame pe care l-a obtinut in chiar primul joc al sesiunii, chiar daca Ding a intentionat sa joace de toti banii, pentru a folosi o expresie din cluburile de profil.

Condus cu 12-4 si avand de recuperat nu mai putin de trei snookere, chinezul a revenit la masa si a incercat marea cu degetul. Dupa ce a comis la randul sau un fault avea sa cedeze si sa-i intinda mana prietenului sau Judd.

Un sfert de finala de cosmar pentru Ding Junhui, jucator care mai bifeaza un an fara sa se apropie macar de finala de la Crucible. Chiar si asa, Ding va incasa premiul de 30.000 de lire sterline acordat pentru participarea in faza sferturilor de finala.

Trump, al 6-lea favorit la castigarea turneului, va juca pentru un loc in finala cu invingatorul dintre Ronnie O'Sullivan si Stuart Bingham (3-5 dupa prima sesiune).



Judd Trump pune capat cosmarului pentru Ding Junhui