Snooker

Judd Trump, prea bun pentru John Higgins in finala Openului Bulgariei

Englezul Judd Trump l-a învins pe scotianul John Higgins, cu 4-0, în finala Openului Bulgariei care a contat pentru a patra etapa a Players Tour Championship.

Trump, numarul unu mondial, si-a luat astfel revansa pentru înfrângerile suferite în aceasta toamna în fata lui Higgins în finalele Mastersului de la Shanghai si a Openului de la Antwerp.

”Ma bucur ca în sfârsit l-am învins. Eu m-as fi bucurat si mai mult sa piarda în semifinale, dar se pare ca joaca din ce în ce mai bine. Îmi place la Sofia, îmi plac femeile”, a spus Trump imediat dupa terminarea finalei.

Break-uri de 47 si 42 de puncte i-au fost de ajuns lui Trump pentru a câstiga primele doua frame-uri ale finalei.

Jucatorul în vârsta de 23 de ani a încercat break-ul maxim în frame-ul al treilea, dar a ratat bila rosie la buzunarul superior drept.

A fost o lovitura dificila cu sprijinul pe care Trump a executat-o cu mâna dreapta. Daca ar fi reusit break-ul de 147 de puncte, ar fi fost primul break maxim pentru Trump si al doilea al turneului dupa cel obtinut de Tom Ford.

Trump s-a multumit astfel cu cecul de 12.000 de euro si cu cele 2.000 de puncte care îi consolideaza prima pozitie în clasamentul mondial.

Pentru Trump succesul obtinut la Sofia este doar al doilea din acest sezon. Englezul a mai câstigat la începutul lunii noiembrie prima editie a Campionatului International de la Chengdu.

Urmatorul turneu programat în calendarul World Snooker este Campionatul Regatului Unit, competitie care se va desfasura între 1-9 decembrie la Barbican Centre din York.



Judd Trump, prea bun pentru John Higgins in finala Openului Bulgariei