Snooker

Judd Trump pe cai mari in China. A reusit al treilea 147 din cariera

Sursă foto: twitter.com/WPBSAOfficial

Campionul Mastersului European de la Bucuresti, englezul Judd Trump, a reusit, joi dimineata, al treilea break maxim al carierei in meciul cu Tian Pengfei din optimile Openului Chinei.

Trump a inchis masa cu break de 147 de puncte in jocul patru prin care se distanta la 3-1 pe tabela. Englezul avea sa castige in cele din urma cu 5-3 si sa obtina calificarea in sferturile de finala.

Iesirea de la bila roz pentru ultima lovitura la neagra nu a fost deloc una ideala pentru Trump. Acesta a fost nevoit sa executa lovitura finala asa zis in orb la buzunarul superior stang, insa cel supranumit "biliardistul" a gasit intensitatea ideala pentru a trimite bila neagra in buzunar.

Pentru Trump este al treilea 147 din cariera, dupa ce pe primul l-a obtinut in urma cu doi ani la Mastersul German.

Acesta este al 130-lea break maxim din istoria snookerului si al 12-lea in acest sezon, ceea ce reprezinta corectarea recordului in materie. In sezonul 2011/2012 fusesera obtinute 11, insa acum mai avem in fata un turneu si ce turneu, Campionatul Mondial de la Crucible.

Daca niciun alt jucator nu va reusi un 147 pana la finalul Openului Chinei, Trump va primi un bonus de 32.000 de lire sterline.

Revenire fabuloasa pentru Mark Williams

Intr-un alt meci din optimile de finala, galezul Mark Williams a revenit de la 1-4 in fata scotianului John Higgins si l-a invins pe acesta, in urma jocului decisiv, cu 5-4.

Williams il va intalni pentru un loc in semifinale pe englezul Shaun Murphy, jucator care l-a invins fara probleme pe galezul Michael White, cu 5-1.



Judd Trump pe cai mari in China. A reusit al treilea 147 din cariera