Snooker

Judd Trump obtine primul titlu mondial in snooker

Sursă foto: https://twitter.com/snookerlivecz/

Jucatorul englez Judd Trump a castigat, luni seara, primul sau titlu de campion mondial la a doua prezenta in finala de la Crucible.

La opt ani distanta de la precedenta finala jucata de asemenea in compania scotianului John Higgins si evident pierduta, Judd Trump si-a luat o meritata revansa impunandu-se cu un categoric 18-9.

O finala echilibrata doar in prima ei sesiune, dupa care Trump a controlat in totalitate jocul incepand ziua decisiva de la 12-5 avantaj dupa opt jocuri la rand castigate.

Sesiunea finala l-a gasit pe Trump la doua frame-uri distanta de obtinerea victoriei, iar cel supranumit “Asul din pachet” a incheiat rapid conturile cu un Higgins ajuns la a treia finala mondiala pierduta la rand.

Judd Trump a incasat cecul in valoare de 500.000 de lire sterline si devine primul jucator din istoria snookerului care obtine peste un milion de lire sterline intr-un sezon din premiile puse in joc.

In pofida scorului dezechilibrat finala a fost una grandioasa cu break-uri de peste 50 de puncte in 23 din cele 27 de frame-uri disputate.

Sapte break-uri de peste 100 de puncte a reusit Trump in finala, existanta si doua tentative de break maxim.

La editia din acest an a Campionatului Mondial au fost inregistrate 100 de break-uri de peste o suta de puncte, ceea ce inseamna depasirea recordului din 2015 si 2016, cand au fost cate 86 de "centuries".

Higgins ramane cu cele patru titluri mondiale cucerite in cariera si ajunge la tot atatea finale pierdute. Doar Jimmy White a pierdut mai multe finale la Crucible (6).

"Am fost norocos ca nu am platit bilet pentru aceasta finala. El a jucat incredibil. Sunt convins ca e doar primul titlu mondial dintre multe altele care vor urma. A fost imbatabil. In ceea ce ma priveste nu m-am asteptat sa ajung in finala", a declarat Higgins dupa meci.



Judd Trump obtine primul titlu mondial in snooker