Snooker

Judd Trump, eliminat la Masters

Fostul lider mondial Judd Trump a parasit turneul Masters de la Londra in faza primului tur, dupa ce a fost eliminat in jocul decisiv de chinezul Marco Fu.

Trump a condus in doua randuri, cu 2-1 si 4-3, a avut cele mai mari break-uri ale meciului, 120 si 101 puncte, insa in cele din urma a parasit terenul invins.

Fu si-a pastrat mai bine cumpatul in frame-ul decisiv si a reusit sa adune un break de 78 de puncte, suficient pentru a trece in sferturile de finala.

“Am parasit toate turneele importante in primul tur, ceea ce este frustrant pentru mine. Mai ramane doar Campionatul Mondial, dar toate turneele care urmeaza sunt de castigat, in special Mastersul German de luna urmatoare”, a spus Trump dupa meciul pierdut.

Pentru jucatorul originar din Hong Kong este prima prezenta la Masters dupa ce in 2011 disputa finala impotriva lui Ding Junhui (China).

De doua ori semifinalist la Masters, scotianul Stephen Maguire s-a impus in fata englezului Joe Perry, cu 6-4, dupa ce a inceput fulgerator cu break-uri de 112 si 80 de puncte.

Maguire s-a distantat la 5-1, dupa care au urmat trei frame-uri la rand castigate de Perry, unul dintre acestea cu break de 106 puncte. Maguire a preluat din nou initiativa si a castigat meciul dupa jocul 10 din totalul de 11 programate.

Marti, in ziua a treia de competitie, este randul campionului mondial Ronnie O'Sullivan sa intre in turneu contra lui Robert Milkins (22:00). In prima partida a zilei de marti Ding Junhui il intalneste pe englezul Shaun Murphy (16:00).



Judd Trump, eliminat la Masters