Snooker

Judd Trump e pe cai mari. L-a facut sa arate ridicol pe marele John Higgins

Nimeni si nimic nu-i poate sta in cale lui Judd Trump, de departe cel mai in forma jucator al momentului in snookerul mondial.

Campionul Mastersului European de la Bucuresti s-a calificat, vineri, in semifinalele Openului Englez de la Manchester, dupa ce i-a administrat pentru a doua saptamana la rand o bataie sora cu moartea, cum se spune, lui John Higgins.

Increderea lui Trump este la un nivel atat de ridicat incat bietul Higgins, doar de patru ori campion mondial in istorie, a parut un simplu amator ajuns din intamplare in arena din Manchester.

Dupa o deschidere cu break de 120 de puncte din partea lui Trump, scotianul a reusit sa egaleze la unu, fiind singurul moment in care meciul a ramas in echilibru.

Trump a incercat apoi un break maxim de 147, dar a ratat si s-a oprit la 96, restul meciului fiind la discretia jucatorului originar din Bristol. Chiar daca a mai ratat si Judd din prea multa incredere in sine, Higgins s-a dovedit incapabil de a reactiona si a-si pedepsi adversarul. Mai mult decat atat, spre finalul meciului vizitele la masa au devenit chinuitoare pentru John, o adevarata corvoada pentru "Vrajitorul din Wishaw" ramas in pana de inspiratie.

Dincolo de forma fabuloasa in care se afla in acest moment, Trump arata ca a crescut mult ca jucator si abordeaza meciurile cu o maturitate care l-ar putea duce spre mult doritul titlu mondial. In timp ce in pauza dintre reprize in studioul Eurosport se dezbateau mai multe faze din meci, la o masa mai in spatele camerele Trump se antrena de zor pentru reluare partidei si aceasta imagine spune totul despre rezultatele obtinute de englez in ultima perioada.

Adversarul lui Trump din semifinale este Barry Hawkins, jucator care a trecut in primul sfert de finala de Ricky Walden, cu 5-2.

Foto: Cezara Paraschi/European Masters



Judd Trump e pe cai mari. L-a facut sa arate ridicol pe marele John Higgins