Snooker

Judd Trump, campion la Masters

Sursă foto: https://twitter.com/snookertr

Englezul Judd Trump a castigat, duminica seara, editia din acest an a Mastersului de la Londra, turneu invitational la care au participat cei mai buni 16 jucatori de snooker din lume la ora actuala.

Trump l-a invins in finala pe galezul Mark Williams, cu 10-8, dupa ce a revenit de la 7-8 in urma unui break de 107 reusit de triplul campion mondial.

Meciul a fost incheiat de Trump cu un break de 126 de puncte, al cincilea break de peste o suta de puncte din finala Mastersului.

Dupa prima sesiune disputata duminica dupa-amiaza Trump avea avantaj pe tabela, scor 5-3, avantaj pe care l-a mentinut si in debutul sesiunii decisive.

Williams a fortat si a intors rezultatul in urma castigarii a trei frame-uri la rand, astfel ca galezul trecea doar pentru a doua oara in avantaj la 7-6. Mai condusese doar in debutul meciului, cand a reusit un break de 138 de puncte, cel mai mare al finalei.

In varsta de 33 de ani, Judd Trump isi trece in cont doar al doilea titlu din cariera la Masters, turneu unde a mai triumfat in 2019 dupa o finala contra lui Ronnie O’Sullivan (10-4).

De remarcat ca in acel an Trump avea sa castige si singurul sau titlu mondial din cariera.

Williams nu mai fusese intr-o finala de Masters din 2003, cand obtinea titlul in fata scotianului Stephen Hendry (10-4).

Galezul in varsta de 47 de ani ramane astfel cu doua titluri la Masters, dupa ce mai triumfase in 1998 de asemenea in fata lui Hendry (10-9).

Williams a mai pierdut o finala de Masters, in 2002, contra regretatului Paul Hunter (9-10).

Lista campionilor la Masters:

Ronnie O'Sullivan 7
Stephen Hendry 6
Mark Selby 3
Cliff Thorburn 3
Steve Davis 3
Paul Hunter 3
Alex Higgins 2
John Higgins 2
Neil Robertson 2
Mark Williams 2
Judd Trump 2



Judd Trump, campion la Masters