Snooker

John Higgins evita in extremis surpriza si e primul sfert-finalist la European Masters

Jucatorul scotian John Higgins a revenit de la 2-3 in fata englezului Tom Ford si s-a calificat in sferturile de finala la European Masters, turneul gazduit de Bucuresti, in urma unui joc decisiv adjudecat cu mari emotii.

Supranumit nu degeaba "Vrajitorul din Wishaw", Higgins a gasit si de aceasta data formula magica prin care si-a depasit oponentul. Mai trecuse in alte doua randuri de Ford in urma jocului decisiv, iar englezul ramane fara victorie in fata cvadruplului campion mondial.

Ford a avut masa la discretie in decisiv, dupa ce Higgins pierduse pozitia bilei albe oprindu-si break-ul la doar 20 de puncte. Englezul isi deschisese excelent unghiul la o bila rosie pozitionata in apropierea mantei superioare, dar a ratat de putin lovitura.

Bila rosie ramasa pe marginea buzunarului i-a deschis calea lui Higgins spre victorie la a treia sa vizita la masa in frame-ul de final.

Anterior Ford fusese jucatorul mai prezent in joc si care a reusit break-uri de 61, 72 si 79 de puncte, in timp ce Higgins a avut doar un break de 71 de puncte prin care a egalat la trei.

Scotianul merge asadar in sferturi la European Masters unde va juca impotriva invingatorului dintre englezii Andrew Higginson si Judd Trump. Primul este in mare forma dupa ce in calificari a revenit de la 0-2 si l-a eliminat pe scotianul Stephen Maguire, iar in primul tur de la Bucuresti l-a spulberat pe chinezul Marco Fu, cu 4-0.

Higgins ramane lider in ierarhia break-urilor la turneul din Bucuresti, cu 118 puncte, break reusit in meciul cu Michael Holt din primul tur.



John Higgins evita in extremis surpriza si e primul sfert-finalist la European Masters