Snooker

John Higgins, Campionul Campionilor dupa o finala de vis contra lui Ronnie O'Sullivan

Scotianul John Higgins a cucerit, sambata seara, trofeul de Campion al Campionilor in finala disputata impotriva lui Ronnie O'Sullivan in Coventry, scor 10-7.

Condus cu 5-4 dupa prima sesiune a meciului jucat pe formatul cel mai bun dintr-un maxim posibil de 19 frame-uri, Higgins a preluat initiativa in sesiunea decisiva si a trecut la conducere.

Disputa celor doi a fost una de un inalt nivel tehnic, majoritatea frame-urilor fiind decise in urma unei singure vizite la masa.

Momentul decisiv al finalei s-a petrecut in frame-ul 16 cand, la 8-7 pentru Higgins, O'Sullivan a avut sansa de a egala din nou, insa a ratat bila verde la inceputul break-ului, iar Higgins l-a penalizat imediat cu un break castigator.

S-a facut astfel 9-7, iar in frame-ul final Higgins a aratat ca este om in carne si oase in pofida formei uriase pe care o are in acest moment. A ratat mai intai neagra de pe punct, pentru ca apoi sa-i mai ofere o sansa lui Ronnie.

Englezul n-a profitat de niciuna dintre oportunitati si Higgins a inchis meciul in favoarea sa, punand mana pe cecul de 100.000 de lire sterline si pe ravnitul trofeu, unul care i-a facut surpriza sa cada de pe postament chiar in momentul ceremoniei de premiere.

Higgins a celebrat victoria alaturi de sotia sa, Denise, si de cei trei copii, acesta fiind aproape de lacrimi cand prezentatoarea a adus vorba despre regretatul sau tata.

Pentru Higgins este al doilea turneu la rand pe care il castiga dupa Campionatul Chinei, unde a obtinut 200.000 de lire sterline.

Snookerul de calitate continua de luni cu Openul Irlandei de Nord, turneu dotat cu trofeul care ii poarta numele lui Alex Higgins, cel supranumit "Uraganul".



John Higgins, Campionul Campionilor dupa o finala de vis contra lui Ronnie O'Sullivan