Snooker

Inceput fabulos de Masters cu Selby in sferturi dupa joc decisiv

Partida electrizanta, duminica dupa-amiaza, in deschiderea editiei din acest an a turneului Masters de la Londra. Conform traditiei castigatorul editiei precedente, in cazul de fata Mark Selby, a deschis turneul in fata conationalului sau englez Mark Davis si a avut nevoie de peste patru ore pentru a obtine calificarea in sferturile de finala.

Mark Selby a avut un inceput perfect de meci si la pauza dintre reprize conducea cu un 4-0 dezarmant pentru adversarul sau.

Se parea ca bilele aluneca pe postavul verde din Alexandra Palace in directia cea buna pentru Selby, insa Davis a luat-o pas cu pas si a inceput o cursa fabuloasa de revenire.

Davis a redus din diferenta cu un break de 80 de puncte, dupa care si-a trecut in cont un nou frame reducand ecartul la doar doua lungimi. Frame-ul sase a avut o poveste aparte si s-a decis la bila neagra dupa ce fiecare dintre cei doi jucatori a trecut pe langa finalizarea decisiva. In cele din urma, la scorul 63-62 in favoarea sa, Davis a trimis bila neagra in buzunarul de mijloc din partea dreapta.

Selby s-a distantat apoi la 5-2 dupa care Davis a reusit un break de 136 de puncte, primul “Century” al editiei din acest an a turneului londonez.

Pe fondul inmultirii ratarilor in dreptul lui Selby, Davis a speculat orice eroare si s-a apropiat mai intai la 4-5, pentru ca ulterior sa trimita meciul intr-un decisiv nesperat in momentul cand tabela arata 0-4 dupa prima repriza.

A urmat un ultim frame de uzura, cu o intindere de aproape 50 de minute, iar Selby a iesit castigator din aceasta batalie a nervilor.

“Bufonul din Leicester” merge mai departe la turneul Masters, dar trebuie sa se antreneze din greu pentru a-si corecta erorile aratate in meciul cu Davis.

De la 21:00, duminica seara, la masa vor intra Stuart Bingham si John Higgins in a doua partida a turneului.



Inceput fabulos de Masters cu Selby in sferturi dupa joc decisiv