Snooker

Higgins, primul semifinalist la Crucible. Selby il urmeaza

Sursă foto: twitter.com

Scotianul John Higgins a devenit, miercuri, primul semifinalist la editia din acest an a Campionatului Mondial de snooker de la Crucible, Sheffield (Anglia).

Supranumit "Vrajitorul din Wishaw", Higgins l-a invins in sferturile de finala pe englezul Kyren Wilson, cu 13-6, dupa un meci pe care l-a controlat in integralitate.

Wilson a rezistat pana la 3-3, dupa care disputa s-a rupt in favoarea lui Higgins, acesta distantandu-se decisiv la 7-3.

Doua break-uri de peste o suta de puncte a reusit Higgins in sfertul cu Wilson, un 129 si un 135, in timp ce englezul a avut drept break etalon doar un 97 in frame-ul 14.

De patru ori campion mondial, in 1998, 2007, 2009 si 2011, Higgins va fi prezent pentru a opta oara in semifinale la Crucible.

"Sunt la doua meciuri distanta de un nou posibil titlu mondial si inevitabil ma gandec ca am o sansa. Este grozav sa pot juca din nou in arena aici cu o singura masa", a spus Higgins dupa victoria in fata lui Wilson.

Din faza semifinalelor in Teatrul Crucible semifinalele sunt programate la o singura masa. Pana acum s-a jucat la doua mese cu perete despartitor.

In alta ordine de idei, miercuri vom cunoaste si numele celorlalti semifinalisti in urma disputelor Ding Junhui-Ronnie O'Sullivan (10-6 dupa doua sesiuni), Barry Hawkins-Stephen Maguire (5-3 dupa prima sesiune).

Mark Selby l-a demolat practic pe Marco Fu intr-un alt sfert de final ajuns la deznodamant miercuri. Dupa 6-2 la finalul celei de-a doua sesiuni, Fu a mai luat un singur joc si s-a vazut eliminat cu un aspru 13-3!



Higgins, primul semifinalist la Crucible. Selby il urmeaza