Snooker

Duel de zile mari intre doi fosti campioni mondiali la European Masters de la Bucuresti

Intr-o reeditare a finalei Campionatului Mondial din 2010, Neil Robertson si Graeme Dott au incantat publicul, luni dupa-amiaza, sub cupola Circului Globus in primul tur la European Masters de la Bucuresti, primul turneu profesionist gazduit de tara noastra.

Robertson s-a impus in final, cu 4-2, dar Dott a iesit din competitie cu fruntea sus, dupa ce a aratat un snooker de foarte buna calitate.

Scotianul a inceput avantat cu un break de 57 de puncte, dar a pierdut pozitia bilei albe si Robertson l-a taxat fara sa stea prea mult pe ganduri. Break de 71 de puncte si primul frame era intrat in contul australianului.

In frame-ul doi s-au inversat rolurile, Robertson ratand prima sansa dupa un break bun de 53 de puncte. Dott a aproape a inchis masa cu un break de 73 si egala situatia pe tabela.

Frame-ul al treilea a fost si cel mai disputat al meciului. Robertson incepuse bine, dar dupa 12 puncte a ratat neagra de pe punct. Dott a strans un break de 53 de puncte inainte de a ratat o rosie la buzunarul de mijloc din partea dreapta. S-a intrat intr-un joc de snookere din care castigator a iesit in cele din urma Robertson, dupa ce acesta ratase de doua ori intalnirea cu bila galbena. Dott i-a lasat australianului o pozitie de free ball la bila maro, iar Robertson a incheiat frame-ul cu break de 29 de puncte.

Robertson s-a distantat la 3-1 cu un break de 70 de puncte in frame-ul patru, joc pe care l-a castigat dupa ce Dott incepuse cu un break de 40 de puncte. O noua sansa ratata de scotian, care nu a jucat rau, dar i-a lipsit consistenta in momentele importante.

Dott a revenit la 2-3 pe tabela dupa un break de 87 de puncte, insa Robertson a inchis meciul spectaculos cu un break de 112.

Anterior disputei dintre cei doi la masa principala John Higgins l-a spulberat realmente pe englezul Michael Holt, dupa break-uri de 118 si 104 puncte. De altfel, scorul pe puncte al meciului incheiat in mai putin de o ora a fost de 366-31 in favoarea scotianului.

Higgins joaca in optimi cu Tom Ford, in timp ce Robertson il va intalni pe invingatorul dintre David Grace si Rhys Grace.



Duel de zile mari intre doi fosti campioni mondiali la European Masters de la Bucuresti