Snooker

Ding Junhui l-a umilit pe Mark Williams si e primul semifinalist la Crucible

Venit din calificari la editia din acest an a Campionatului Mondial de snooker, chinezul Ding Junhui l-a invins fara drept de apel pe galezul Mark Williams in sferturile de finala.

Dublu campion mondial, Williams a condus doar in debut, cu 1-0, dupa care meciul a fost la discretia lui Ding.

Chinezul a incheiat prima sesiune, cu 6-2, dupa care la reluare s-a facut 10-2. Williams a redus din diferenta in jocul 13, dar a fost prea tarziu pentru a mai schimba soarta invingatorului.

La finalul meciului, Williams a declarat ca meciul a fost pierdut din momentul in care si-a spart pastila tacului si a fost nevoit sa o inlocuiasca.

Doar doua bile a trimis Williams in buzunar inaintea pauzei dintre reprizele sesiunii secunde, in timp ce Ding a avut cel putin cate un break de 50 de puncte in toate frame-urile pe care le-a castigat.

Cu adevarat impresionant pentru un jucator care inaintea Campionatului Mondial coborase pe locul 17 mondial, dar care in eventualitatea unui succes la Crucible ar urca pe pozitia secunda si n-ar mai juca prea curand in calificari.

Ding il va intalni in semifinale pe invingatorul meciului John Higgins-Alan McManus. Higgins conduce, cu 5-3, dupa prima sesiune.

In celelalte doua sferturi se inregistreaza urmatoarele rezultate: Mark Selby-Kyren Wilson 10-6 (dupa ce Selby a condus cu 6-0) si Marco Fu-Barry Hawkins 7-1.



Ding Junhui l-a umilit pe Mark Williams si e primul semifinalist la Crucible