Snooker

Ding Junhui il invinge pe Mark Selby in finala Shanghai Masters

Chinezul Ding Junhui a cucerit, duminica, titlul la Shanghai Masters dupa o batalie intensa cu Mark Selby, actualul campion mondial, in ceea ce a fost ultimul turneu inaintea concursului European Masters de la Bucuresti.

Ding s-a impus cu 10-6 dupa un frame final in care Selby a incercat sa revina de la trei snookere. Pe doua le-a obtinut, dar in cele din urma jucatorul englez originar din Leicester s-a recunoscut invins.
 
Selby a condus cu 3-1 dupa prima repriza, dar Ding a raspuns formidabil cu cinci jocuri la rand terminand in avantaj prima sesiune, scor 6-3.
 
La reluare, in sesiunea decisiva, Selby a inceput tare si a egalat scorul dupa 12 din totalul de 19 frame-uri programate.
 
Au urmat alte patru frame-uri la rand pentru Ding, jucator care castiga astfel editia centenara a Shanghai Masters, unul dintre cele mai vechi turnee ramase in circuitul mondial profesionist.

In finala s-au inregistrat trei break-uri de peste o suta de puncte, doua dintre acestea fiind reusite de Selby, iar cel mai mare a avut 115 puncte.
 
Ding ajunge la cota 12 turnee de puncte castigate in cariera si il egaleaza la acest capitol pe australianul Neil Robertson. Cei doi sunt devansati doar de Stephen Hendry (36), Steve Davis, John Higgins, Ronnie O'Sullivan(toti cu 28) si Mark Williams (18).
 
Ding mai cucerise titlul la Shanghai Masters in 2013 dupa o finala suta la suta chinezeasca impotriva lui Xiao Guodong, pe care l-a invins de asemenea cu 10-6.
 
Nimeni in istoria de zece editii nu castigase pana acum la Ding turneul de doua ori. Mark Selby ramane cu titlul din 2011 obtinut in joc decisiv in fata lui Mark Williams.
 
Cei mai buni jucatori din lume vin la Bucuresti pentru European Masters in perioada 3-10 octombrie. Pana atunci, pentru completarea tabloului de 32 de pozitii, 128 de jucatori intra incepand de luni, 26 septembrie, in calificarile de la Preston, inclusiv Ronnie O’Sullivan si cei doi finalisti din Shanghai.



Ding Junhui il invinge pe Mark Selby in finala Shanghai Masters