Snooker

Cum a comentat Ronnie O'Sullivan castigarea celui de-al saptelea titlu mondial si ce a spus Stephen Hendry dupa ce si-a vazut recordul egalat

Sursă foto: https://twitter.com/1Snooker4Stats7

Ronnie O'Sullivan a devenit cel mai in varsta campion mondial in snooker, dupa ce l-a invins pe Judd Trump, cu 18-13, in finala disputata la Crucible si care a tras cortina peste sezonul 2021/22.

Cu acest titlu Ronnie O'Sullivan l-a egalat pe scotianul Stephen Hendry la numarul de Campionate Mondiale castigate, fiecare avand acum cate sapte.

O'Sullivan este lider la trofeele castigate in Tripla Coroana, unde are 21 de titluri spre deosebire de cele 18 ale lui Hendry.

"Cred ca a insemnat mai mult pentru el decat inseamna pentru mine sa am aceste sapte titluri mondial.

"Hendry este o legenda a snookerului. Pentru mine este doar un numar si nu ma gandesc prea mult la asta", a declarat O'Sullivan dupa victoria de la Crucible.

Acesta a mai spus ca la 35 de ani credea ca a terminat-o cu snookerul.

"Am fost pregatit sa ma las in 2011, cand l-am intalnit pe Steve Peters. Niciun alt jucator nu mai castigase nimic de la acea varsta incolo. Pentru Hendry si Steve Davis carierele au luat-o in jos de la acea varsta si am acceptat ca asta e tendinta.

"Nu stiam ca mai pot ajunge in vreo finala mare inca o data. I-am dorit aici alaturi de mine daca doreau sa fie. A fost fantastic sa fie aici, e magic", a spus Ronnie despre prezenta familiei la finala.

Tatal sau si cei doi copii l-au insotit pe acesta in arena alaturi de proaspatul trofeu castigat.

"In ultimele 11 luni a fost un fel de vacanta pentru mine, cu victorii si infrangeri, nu a contat. Aici insa a fost diferit. Nu sunt preocupat suta la suta doar de snooker si asta a fost problema in aceasta saptamana aici. M-am implicat emotional, dar nu ai cum sa n-o faci la acest turneu", a declarat O'Sullivan.

Hendry depsre O'Sullivan: "A dus snookerul la un alt nivel"

Cel mai tanar campion mondial din istorie in 1990 pe cand avea doar 21 de ani si omul care a dominat anii 90, cu cinci titluri mondiale la rand, Stephen Hendry are numai cuvinte de lauda la adresa lui O'Sullivan.

"Break-urile de peste o suta de puncte, controlul bilei albe, jocul de siguranta, temperamentul, instinctul de pradator, le are pe toate. Este o onoare sa fiu la egalitate cu Ronnie in ceea ce priveste titlurile mondiale. El este un artist, o masina de castigat meciuri. Spune ca nu este interesat de recorduri, dar cu siguranta va dori sa-l obtina si pe al optulea", a spus Hendry pentru BBC Two.



Cum a comentat Ronnie O'Sullivan castigarea celui de-al saptelea titlu mondial si ce a spus Stephen Hendry dupa ce si-a vazut recordul egalat