Snooker

Crucible si-a primit vedetele. Cifrele Campionatului Mondial de snooker

Sursă foto: https://twitter.com/ShamoonHafez

Primii 16 jucatori ai lumii au sustinut, vineri, o conferinta comuna de presa inaintea debutului noii editii a Campionatului Mondial de Snooker.

Printre cei care au luat cuvantul s-au numarat campionul mondial in exercitiu, galezul Mark Williams, noul numar unu mondial Ronnie O’Sullivan, dar si fosti campioni precum John Higgins si Mark Selby.

Din partea WPBSA a vorbit Jason Ferguson, care a anuntat cateva cifre extrem de interesante pentru turneul din acest an.

Fondul de premiere insumeaza 2.2 milioane de lire sterline, iar castigatorul va fi mai bogat cu 500.000 de lire sterline.

In plus, WPBSA si World Snooker au stabilit un bonus de 57.000 de lire sterline pentru realizarea break-ului maxim de 147 de puncte.

Nu mai putin de sapte debutanti vor concura la Crucible in acest an, printre acestia si un jucator amator, James Cahill, nimeni altul decat unul dintre nepotii lui Stephen Hendry, de sapte ori campion al lumii.

Snookerul a ajuns in ultimii ani un sport global si se bucura de audiente in crestere pe toate continentele. La editia din acest an se estimeaza ca se va ajunge la 1.6 miliarde de telespectatori, competitia de la Crucible urmand a fi televizata in 130 de tari.

Se anunta un spectacol pe cinste, dupa ce in acest sezon nu mai putin de 12 jucatori au realizat break-ul maxim, iar Ronnie O’Sullivan a devenit primul jucator care atinge bariera de 1000 de break-uri de peste o suta de puncte.

Oficialii World Snooker au mai anuntat ca peste fiecare break de peste o suta de puncte vor fi donati cate 100 de lire sterline in scop caritabil.

In 2018 au fost 84 de break-uri de peste o suta de puncte, astfel ca se asteapta undeva la 25.000 de lire sterline stransi din aceasta actiune.



Crucible si-a primit vedetele. Cifrele Campionatului Mondial de snooker