Snooker

Cifra rotunda pentru Ronnie O'Sullivan: al 800-lea break de peste o suta din cariera!

Ronnie O'Sullivan se simte ca in sufrageria proprie la Crondon Park din Essex, unde in aceste zile se desfasoarea meciurile din Championship League, o competitie pe grupe dupa formatul primul la trei.

Dupa trei victorii din tot atatea posibile in prima zi, O'Sullivan a continuat in acelasi ritm castigator si marti, obtinand alte trei succese prin care a incheiat primul Grupa 1, cu sase victorii din sase posibile.

Mai intai l-a invins pe Ryan Day, cu 3-2, pentru ca apoi sa treaca de Robert Milkins si Barry Hawkins cu acelasi scor, 3-1.

O'Sullivan a inceput ziua la cota 796 break-uri de peste o suta adunate in cariera si inaintea meciului cu Hawkins mai avea nevoie de unul singur pentru a ajunge la 800. Contra lui Day a reusit un 106 in frame-ul trei, iar cu Milkins un 117 in deschidere si un 126 in al treilea.

In primul frame al meciului cu Hawkins, cel mai talentat jucator care a pus vreodata mana pe un tac de snooker a inchis masa cu un 136, ajungand astfel la cota 800 break-uri de peste o suta in cariera.

Ronnie O'Sullivan este primul jucator din lume care atinge acest etalon, fiind urmat de Stephen Hendry, septuplu campion mondial, cu 775 break-uri de peste o suta. Cum Hendry s-a retras intre timp din activitatea competitionala, principalul urmaritor al lui O'Sullivan la acest capitol ramane un alt scotian, John Higgins, cu 604.

De altfel, Higgins a fost dezamagirea Grupei 1 de la Championship League, parasind intrecerea cu doua victorii din sase meciuri.

Primii patru vor disputa semifinalele marti seara dupa cum urmeaza:

Ronnie O'Sullivan-Ricky Walden 3-0

Mark Williams-Robert Milkins 1-3

Invingatorii din aceste meciuri s-au duelat apoi pentru castigarea Grupei 1 si calificarea in grupa principala a celor sapte invingatori, grupa in urma careia se va alege campionul Championiship League Snooker.

O'Sullivan s-a impus in fata lui Milkins, cu 3-0, inchizand masa la ultimul frame cu un break de 120 puncte. Al doilea 120 in acest meci dupa cel din primul frame, astfel Ronnie ajunge la 802 in dreptul break-urilor de peste o suta in cariera si se anunta inca de pe acum mare favorit la Mastersul care debuteaza pe 10 ianuarie la Alexandra Palace din Londra.

Miercuri si joi sunt programate meciurile Grupei a 2-a, cand ii vom vedea la lucru, printre altii, pe Mark Selby si Judd Trump.

Championship League este o competitie invitationala care se desfasoara in sapte grupe a cate sapte jucatori. Fiecare joaca cu fiecare si cei sapte castigatori de grupe vor juca de asemenea fiecare cu fiecare pentru desemnarea castigatorului.

Pentru fiecare meci castigat se acorda un punct si se intocmeste un clasament, iar primii patru avanseaza in semifinale.

Turneul cu portile inchise in intimitatea a doua mese amplasate intr-un club de golf din Essex.



Cifra rotunda pentru Ronnie O'Sullivan: al 800-lea break de peste o suta din cariera!