Snooker

Carter - Bingham, prima semifinala la Romanian Snooker Masters

Englezul Ali Carter s-a calificat, vineri, in semifinalele turneului Romanian Snooker Masters dupa un meci castigat in joc decisiv in fata scotianului Stephen Maguire, scor 4-3.

Inca de la primul frame meciul a fost unul cu numeroase rasturnari de situatie, Carter trecand in avantaj dupa ce Maguire ratase bila neagra din apropierea buzunarului drept. Anterior Carter ratase bila roz.

Carter, dublu finalist la Campionatul Mondial in 2008 si 2012 – ambele pierdute in fata lui Ronnie O’Sullivan, si-a dublat avantajul dupa un break de 83 de puncte.

Maguire a redus din diferenta (2-1) dupa cel mai incalcit si lung joc al meciului, insa Carter i-a raspuns cu un break de 136 de puncte, al doilea cel mai mare al turneului dupa Stuart Bingham (137). Pentru Carter este al doilea break mare reusit la Bucuresti in aceasta saptamana, dupa un 133 in primul meci cu Mark Williams.

Pus cu spatele la zid Maguire s-a apropiat la un frame diferenta dupa un break de 66 de puncte, dupa care a trimis meciul in decisiv.

Un decisiv unde scotianul a avut doua oportunitati dupa ratari usoare, insa a treia sansa n-a mai venit. Lasat intr-un asa numit snooker chinezesc, Maguire a lasat pozitie dupa ce inaintea loviturii fusese deranjat de rasetele unor copii aflati in tribuna.

Maguire a acuzat momentul si a aruncat o privire grea spre zona respectiva din arena. Carter a revenit la masa si a castigat cu un break de 41 de puncte.

Adversarul din semifinale al “Capitanului” a fostdecis in urma meciului dintre Liang Wenbo si Stuart Bingham, castigat de jucatorul englez, cu 4-1.

Campion mondial in 2015, Bingham a avut meciul la discretie in fata unui Liang care, in afara unui break de 85 prin care si-a adjudecat singutul frame, n-a impresionat cu nimic.

Bingham a reusit break-uri de 83 si 60 de puncte.



Carter - Bingham, prima semifinala la Romanian Snooker Masters