Snooker

Carter arunca prosopul si Bingham e primul finalist la Romanian Snooker Masters

Stuart Bingham s-a calificat, sambata dupa-amiaza, in finala primei editii a Romanian Snooker Masters, turneu invitational cu 16 jucatori la start si premii totale in valoare de 200.000 de euro.

Englezii Stuart Bingham si Ali Carter, jucatorii cu cele mai mari break-uri din turneu, s-au intalnit in prima semifinala de sambata si au oferit in prima repriza un duel tactic de senzatie.

Carter a condus cu 2-0 dupa un prim frame echilibrat si un al doilea in care a facut diferenta cu break de 82 de puncte.

A urmat un break al treilea urias prin intinderea sa si prin schimbul de lovituri tactice. Bingham s-a impus in cele din urma dupa, atentie, 49 de minute si patru secunde, la diferenta de 58-49. Un frame care i-a stors de energie pe multi dintre cei aproximativ 800 de spectatori prezenti in impresionanta arena a Circului Metropolitan.

Bingham castiga si ultimul frame al reprizei prin intermediul unui break de 58 de puncte. La reluare cei doi englezi s-au angrenat intr-o noua inclestare de lovituri tactice, cu numeroase bile rosii blocate la manta.

Pus intr-o pozitie dificila de snooker, Carter a surprins intreaga asistenta renuntand nervos sa-si incerce sansa. Cel supranumit “Capitanul” a cedat fara lupta si in tribune se auzeau murmure de nemultumire.

Situatia s-a repetat in frame-ul urmator cand, lasat in snooker cu alba in spatele bilei negre, Carter a renuntat sa mai joace la diferenta de 33 de puncte cu 27 maxim disponibile pe masa. Era momentul in care Bingham se distanta la 4-2, dar meciul era jucat demult dupa atitudinea lui Carter care incepuse cu un break de 30.

Nerabdator sa se incheie partida cat mai repede, Carter a facut tot posibilul sa-i ofere frame-ul sapte lui Bingham. A deschis jocul cu o lovitura in forta, dupa care a plasat bila alba langa manta superioara cat sa-i ofere oponentului sau sansa unui break castigator dintr-o singura vizita la masa.

Bingham, campionul mondial din 2015, si-a facut datoria obtinand un break de 81 de puncte care ii aducea calificarea in a 20-a finala din cariera.

Anuntat la o sesiune de autografe la standul unuia dintre sponsori, Carter a semnat vreme de cateva minute, dupa care s-a facut nevazut lasandu-i pe multi dintre fani cu ochii in soare. Pentru a evita momentul stanjenitor, organizatorii au apelat la Bingham pentru a continua sesiunea si n-a parut deloc deranjat sa continue. Aceasta dupa ce se forografiase deja cu toti fanii care-l asteptasera la sala de presa.

Day face instructie cu Wilson

A doua semifinala a fost una fara istoric, galezul Ryan Day invingandu-l fara drept de apel pe englezul Kyren Wilson, cu un aspru 5-0.

Day si-a trecut in cont trei break-uri mari, dintre acestea un 120 in frame-ul patru.

Asadar, in finala programata duminica in doua sesiuni cu incepere de la ora 13:00 se vor intalni Stuart Bingham si Ryan Day. Se va juca dupa sistemul cel mai bun dintr-un maxim posibil de 19 frame-uri sau primul 10.



Carter arunca prosopul si Bingham e primul finalist la Romanian Snooker Masters