Snooker

Campionul mondial Mark Selby a castigat doua premii la World Snooker Awards

La doar trei zile de la castigarea Campionatului Mondial de Snooker, Mark Selby - campionul care va veni la Bucuresti pe 22 Mai, loveste din nou! Acesta a mai castigat doua premii, de data aceasta in cadrul evenimentului „World Snooker Awards”, ce a avut loc joi seara la Londra! Si Neil Robertson, campionul mondial din 2010 care il va intalni pe Selby la Bucuresti, a castigat un premiu, alaturi de Marco Fu si de finalistul de la Crucible, Ding Junhui.

Ceremonia „World Snooker Awards” a avut loc la hotelul Dorchester din Londra, la eveniment participand aproape toti jucatorii si marile legende acestui sport. Toti jucatorii care au castigat un turneu in actualul sezon au fost nominalizati, printre care si cei trei magnifici ce vor sosi la Bucuresti pe 22 Mai, pentru gala demonstrativa Best Of Snooker: Mark Selby, Judd Trump si Neil Robertson!
 
Evenimentul a inceput cu un discurs tinut de Liz Webster, primul premiu acordat fiind cel pentru „Maximum Break Of The Year”, care a fost acordat celor trei jucatori ce au reusit cate un break de 147 de puncte: Neil Robertson, Ding Junhui si Marco Fu! Ding a realizat break-ul in Welsh Open, Marco in Gibraltar Open, iar starul care va veni la Bucuresti pe 22 Mai - Neil Robertson, a reusit break-ul de 147 de puncte in cadrul turneului Triple Crown.
    
Urmatorul premiu acordat a fost cel pentru „Snooker Writers Player Of The Year”, care i-a revenit proaspatului campion mondial, Mark Selby! Numarul unu mondial a mai fost distins cu inca un premiu - „Performance Of The Year”, acesta reusind performanta de a castiga Openul de la Gdynia (Polonia), Campionatul Mondial de Snooker si de a ajunge in faza semifinalelor la UK Championship si la International Championship. A primit felicitari pentru snookerul de calitate jucat in acest sezon.
 
In cadrul evenimentului de la Londra a avut loc si o licitatie, in cadrul careia au fost scoase la vanzare pantalonii si vesta cu care Alan McManus a jucat in semifinalele Campionatului Mondial de Snooker, doua bilete la meciul din iunie al boxerului britanic Anthony Joshua - noul campion IBF al categoriei grea, o poza cu top 16 jucatori de la Campionatul Mondial de Snooker, semnata de acestia, setul de bile de la Dafabet Masters, unde Ronnie O’Sullivan l-a invins pe Barry Hawkins cu 10-1, setul de bile cu care Ding Junhui a realizat cel de-al saselea break de 147 de puncte, la BetVictor Welsh Open. Au mai fost licitate si 4 bilete VIP la concertul lui Justin Bieber, 4 bilete la meciul lui Manchester United, 4 bilete VIP la finala din 2017 a Campionatului Mondial de Snooker, 2 bilete pentru un tur „behind the scenes” la clubul de fotbal din Leicester, care tocmai a devenit campioana Angliei.
 
Seara s-a incheiat cu Mark Selby, marele campion al serii, care a urcat pe scena cu steagul Leicester City in mana si a cantat pentru publicul prezent la eveniment exact cum a cantat in urma cu cateva zile la Sheffield, cand a castigat trofeul Campionatului Mondial de Snooker si cand echipa din orasul sau natal a devenit campioana Angliei!
 
Lista completa a premiilor:

- World Snooker Player of the Year: John Higgins
- Snooker Journalists Player of the Year: Mark Selby
- Fans Player of the Year: Ronnie O’Sullivan
- Rookie of the Year: Darryl Hill
- Performance of the Year: Mark Selby
- Magic Moment of the Year: Ali Carter
- Maximum Break Of The Year: Ding Junhui, Marco Fu si Neil Robertson
- Hall of Fame inductees: Stuart Bingham, Rex Williams and Sindhu Pulsirivong.
- Lifetime Achievement Award: Steve Davis
 
Peste aproximativ doua saptamani, Mark Selby va veni la Bucuresti cu trofeul castigat la Campionatul Mondial de Snooker, unde va intalni alti doi campioni ai snookerului: Neil Robertson si Judd Trump! Gala demonstrativa BEST OF SNOOKER va avea loc pe 22 mai 2016 la Circul Globus din Bucuresti!
 
Biletele pentru evenimentul demonstrativ „Best of Snooker” se pot comanda de pe BILETOO.ro, BILET.ro, EVENTIM.ro sau se pot cumpara in format fizic de la librariile Eminescu, Librarium, Carturesti, Humanitas, de la standul BiletFan de la statia de metrou Unirii 1, din magazinele Vodafone, Orange, Germanos, de la Agentiile TUI Travel, Eurolines, Palatul Copiilor, Teatrul Elisabeta.



Campionul mondial Mark Selby a castigat doua premii la World Snooker Awards