Snooker

Campion mondial suspendat din snooker pentru activitati ilegale

Sursă foto: twitter.com

Stuart Bingham, fostul campion mondial, a fost suspendat pentru o perioada de sase luni pentru implicarea in pariuri sportive.

Jucatorul englez in varsta de 41 ani a fost gasit vinovat de WPBSA (Asociatia Mondiala Profesionista de Snooker si Biliard) pentru incalcarea regulamentului in ceea ce priveste plasarea de pariuri pe meciuri ale sale si ale altor jucatori din circuitul mondial, anunta BBC.

In plus, Bingham trebuie sa plateasca si o amenda de 20.000 de lire sterline.

In alta ordine de idei, WPBSA anunta ca nu exista nicio dovada ca Bingham a influentat in vreun fel desfasurarea meciurilor sau ca ar fi fost angajat in vreo activitate de coruptie.

Bingham a pariat peste 35.000 de lire sterline pe meciuri de snooker in ultimii sapte ani, inclusiv cateva pariuri chiar pe meciuri ale sale.

Stuart Bingham ne-a vizitat tara in 2015 in postura de proaspat campion mondial cu ocazia unui demonstrativ alaturi de Ronnie O’Sullivan la Circul Globus.

Un an mai tarziu acesta rata calificarea in faza televizata de la Bucuresti a Mastersului European, primul si singurul turneu profesionist de snooker gazduit de Romania.



Campion mondial suspendat din snooker pentru activitati ilegale