Snooker

Break fabulos de 147 reusit de Mark Selby

Englezul Mark Selby si-a trecut in cont, sambata, in timpul semifinalei cu Ricky Walden, cel de-al doilea break de 147 de puncte din cariera si primul intr-un turneu de puncte. S-a intamplat in frame-ul sapte la scorul de 4-2 in favoarea lui Selby.

Precedentul 147 al lui Selby data din 2009 si fusese reusit la turneul Jiangsu Classic, devenit intre timp turneu de puncte sub titulatura de Wuxi Classic.

De aceasta data insa break-ul maxim izbutit de Selby a fost unul infinit mai greu, dupa unii specialisti cel mai greu 147 reusit vreodata. De ce? Pentru dificultatea loviturilor la bilele colorate cu punctaj mare,

Selby nu a avut o masa grea si, cu exceptia iesirii de la singura bila rosie aflata in jumatatea inferioara a mesei, a curatat bilele rosii fara probleme.

Bila galbena nu se afla pe punct, dar Selby a trimis-o fara probleme in buzunar si a avut continuare ideala pe bila verde. A ezitat sa trimita mai tare si a ramas intr-o pozitie incomoda la bila maro, bila maro care se afla pe punctul ei dar aproape lipita de bila albastra.

Selby ramasese cu bila alba aproape in acelasi drept cu bila maro, intr-un unghi imposibil si doar o stergere fina avea sa-i asigure continuarea. Break-ul a continuat, dar emotiile nu s-au risipit.

Dupa bila albastra jucatorul englez din Leicester a ramas departe de bila roz si, evitand sa foloseasca sprijinul, a lovit dintr-o pozitie extrem de incomoda cu ajutorul prelungitorului de tac.

Bila roz era in buzunarul superior stanga insa, cu toate acestea, controlul bilei albe a fost pierdut si aceasta s-a dus aproape lipita de manta superioara.

Imposibil de atacat bila neagra, ultima de pe masa, la buzunarul superior stanga. Singura varianta pentru completarea acestui 147 fabulos ramanea lovitura la buzunarul de mijloc din partea stanga.

Selby a livrat tacul si bila neagra s-a scurs cuminte in buzunar pentru ceea ce va ramane in istorie drept unul dintre cele mai frumoase si spectaculoase break-uri de 147 de puncte.

In cele din urma Selby a castigat meciul, cu 9-5, dupa un break de 136 de puncte in ultimul frame. Astfel, finala Campionatului Regatului Unit se va disputa, duminica, intre liderul mondial Neil Robertson si numarul doi mondial Mark Selby, totodata detinatorul trofeului.



Break fabulos de 147 reusit de Mark Selby