Snooker

Bingham il conduce pe Day dupa prima sesiune a finalei Romanian Snooker Masters

Avantaj minim pentru englezul Stuart Bingham in fata galezului Ryan Day in finala turneului invitational Romanian Snooker Masters de la Circul Metropolitan din Bucuresti.

Dupa primele noua frame-uri programate in sesiunea de dupa-amiaza Bingham are un frame in fata lui Day, scor 5-4. Aceasta dupa ce campionul mondial din 2015 a inceput in forta si a condus cu 4-0, profitand de ratarile repetate ale galezului.

Primul frame a fost unul al ratarilor de ambele parti cu break-uri nu mai mari de 22 de puncte. Dupa un frame de 27 de minute si zece secunde Bingham marca primul joc pe tabela.

In al doilea joc Bingham a avut prim planul la masa pana a ratat o rosie la buzunarul de mijloc oprind break-ul la 57. Insuficient pentru a castiga frame-ul, insa Day a ramas agitat si ezitant in lovituri. A ratat o rosie usoara, dupa care a acuzat ca este deranjat de spoturile aprinse in inaltul arenei.

Luminile cu probleme au fost in cele din urma stinse, insa jocul lui Day a ramas la fel de modest, iar Bingham s-a distantat la 3-0 in urma unui break de 84 de puncte, cel mai mare al finalei pana in acel moment.

Ultimul frame al repriziei inaugurale i-a revenit de asemenea lui Bingham dupa doua break-uri mici de pana in 50 de puncte, mai precis un 26 urmat de un 45. Un frame de 18 minute si opt secunde in care Day nu a marcat vreun punct.

day

Pauza a fost de bun augur pentru Day care, dupa ce a scapat in extremis de un al cincilea frame pierdut la rand, a castigat in extremis frame-ul dupa break-uri mici de 27 si respectiv 31 de puncte. Un frame dupa care galezul a fost rasplatit cu aplauze furtunoase din partea celor peste 1500 de spectatori prezenti in tribunele Circului Metropolitan.

Day a intrat in meci si a redus din diferenta dupa alte doua frame-uri castigate, unul cu break de 62 si un altul cu break de 52.

Bingham refacea diferenta de doua lungimi in urma unui joc opt adjudecat cu break de 124 de puncte, cel mai mare al finalei si al zecelea din intreg turneul. De altfel, Bingham pastreaza cel mai mare break al turneului, un 137 reusit in primul tur contra lui Neil Robertson.

In ultimul frame al sesiunii inaugurale Day a redus din diferenta cu break de 40 de puncte, dupa ce Bingham avusese prima sansa pentru un avantaj de 6-3 inaintea sesiunii decisive.

FInala va fi reluata de la ora 18:00 pentru restul jocurilor programate. Primul la zece castiga trofeul si obtine cecul in valoare de 50.000 de euro.



Bingham il conduce pe Day dupa prima sesiune a finalei Romanian Snooker Masters