Snooker

Batalie apriga intre Selby si Ding pentru un loc in finala Campionatului Mondial

Sursă foto: twitter.com

Semifinala dintre englezul Mark Selby si chinezul Ding Junhui capata accente dramatice inaintea sesiunii decisive dupa ce, la finalul a 24 de jocuri din totalul celor 33 maxim programate, scorul este egal, 12-12.

Prima sesiune de joi a fost castigata de Ding, cu scorul de 5-3, dar Selby a reveni puternic si a preluat conducerea in sesiunea a doua, vineri dupa-amiaza, cand a intors spectaculos scorul in favoarea sa.

Campionul mondial in exercitiu a pus mare presiune pe Ding si de la 5-5 a condus in permanenta pana la finalul sesiunii a treia, cand Ding a egalat la 12 cu o inchidere spectaculoasa de masa si break de 128 de puncte.

Sesiunea a treia a fost reluata de la 9-7 in favoarea lui Selby, iar englezul a castigat cu break de 128, cel mai mare al sau in acest meci, primul frame al serii pentru cea mai mare diferenta a semifinalei (10-7). Cel supranumit “Bufonul din Leicester” a mai condus cu 11-9 inainte ca Ding sa revina spectaculos.

Desi la un moment dat a lasat impresia ca scapa meciul din mana, Ding a profitat de ratarile aparute in jocul lui Selby si a incheiat in forta cu doua break-uri de peste o suta de puncte, ajungand la cota 13 “centuries” la aceasta editie a Campionatului Mondial.

Invingatorul dintre cei doi se va decide sambata dupa ora 16:30, cand este programata sesiunea decisiva. Cine ajunge primul la 17 obtine calificarea in finala Campionatului Mondial.

Tot sambata il vom cunoaste si pe al doilea finalist in urma ultimelor doua sesiuni ale disputei dintre scotianul John Higgins si englezul Barry Hawkins. 

Dupa primele 16 jocuri conduce Higgins, cu 10-6, si teoretic am putea avea o singura sesiune, sambata dimineata, cu conditia ca “Vrajitorul din Wishaw” sa castige sapte din cele opt programate.

In caz contrar invingatorul va fi decis sambata seara dupa 21:00.Batalie apriga intre Selby si Ding pentru un loc in finala Campionatului Mondial