Snooker

Andrei Orzan reuseste cel mai mare break din snookerul romanesc (Video)

Sursă foto: Facebook Andrei Orzan

Tanarul jucator Andrei Orzan a reusit cel mai mare break din istoria snookerului romanesc, un 111, in prima etapa a acestui an in Liga Nationala pe 13 ianuarie in compania lui Cristian Chircu. 

Unul dintre cei mai talentati tineri jucatori din Romania, Orzan a reusit un break de 111 puncte in prima etapa din 2017 a Ligii Nationale, competitie care se desfasoara la Centrul National de Snooker din Bucuresti.

Andrei Orzan avea de altfel sa si castige prima etapa a sezonului in Liga Nationala, dupa ce l-a invins in finala pe Rares Sinca, cu 6-2. Acesta din urma il eliminase in semifinale pe Daniel Bontea, unul dintre comentatorii de snooker de la postul Eurosport, cu 5-0.

Orzan a mai reusit la antrenament break-uri de peste o suta de puncte si are in palmaresul personal chiar un 135, insa niciodata nu trecuse pana acum de bariera psihologica a break-ului de peste o suta intr-un meci oficial.

Pana la performanta lui Orzan in Romania mai fusese inregistrat un singur break de peste o suta de puncte. Este vorba de un 103 trecut in contul lui Babken Melkonyan, un jucator nascut la Erevan (Armenia) dar care a castigat in 2010 Campionatul National de Snooker din Romania. Intre timp acesta a migrat catre biliard.

Andrei Orzan are 22 de ani si este legitimat la Clubul Sportiv Olimpia Bucuresti, iar jucatorul sau preferat din circuitul mondial profesionist este Mark Williams.

Filmarea de mai jos a fost publicata la o saptamana dupa realizarea break-ului amintit mai sus:



Andrei Orzan reuseste cel mai mare break din snookerul romanesc (Video)