Snooker

Allen il scoate pe Higgins de la Masters in joc decisiv

Sursă foto: twitter.com

Nord-irlandezul Mark Allen a reusit surpriza si l-a eliminat pe scotianul John Higgins, luni, in primul tur la Masters, turneul invitational gazduit de Londra in aceasta saptamana si la care participa cei mai buni 16 jucatori din lume.

Higgins a condus cu 2-0 si 3-2, inainte ca Allen sa treaca in premiera la conducere, cu 4-3 printr-un break de 104, cel mai mare al sau.

La 4-4 jocul noua a fost decis prin repozitionarea bilei negre, dupa ce tabela a ramas in echilibru 67-67 dupa ultima bila jucata de pe masa.

Higgins s-a aratat mai putin rabdator, in cele din urma a lasat pozitie de atac si Allen l-a pedepsit pe scotian.

Supranumit “Vrajitorul din Wishaw”, cvadruplul campion mondial s-a redresat prin castigarea frame-ului zece dupa un break castigator de 77 de puncte.

S-a jucat cu ocaziile

Higgins a avut nu mai putin de trei sanse de a castiga meciul in decisiv, dar de fiecare data a pierdut pozitia la masa, ultima oara dupa ratarea bilei negre de pe punct in urma unui kick vizibil.

La bilele colorate scotianul a revenit la masa pentru doua snooker, insa in cele din urma Allen a pus capat intalnirii obtinand calificarea in sferturi.

“Pistolarul” va juca pentru un loc in semifinale cu invingatorul meciului Judd Trump – Marco Fu, intalnire programata marti dupa-amiaza (15:00).

Pana atunci luni seara mai este programat meciul dintre englezii Stuart Bingham si Joe Perry, invingatorul urmand a-l intalni in sferturi pe chinezul Ding Junhui.



Allen il scoate pe Higgins de la Masters in joc decisiv