Snooker

Alan McManus revine in semifinale la Crucible dupa 23 ani si are o cota fabuloasa la castigarea titlului

Performanta uriasa pentru scotianul Alan McManus, un jucator care la cei 45 de ani ai sai s-a calificat din nou dupa mai bine de doua decenii in semifinalele Campionatului Mondial de snooker.

McManus l-a invins pe conationalul sau scotian John Higgins, favoritul disputei, cu 13-11, dupa ce la un moment dat in sesiunea finala Higgins a condus cu 11-9.

Asadar, patru frame-uri la rand reusite de McManus, locul 29 mondial, jucator care a mai jucat in semifinale la Crucible in urma cu 23 ani. In drumul spre careul de asi acesta ii invingea atunci pe Ronnie O’Sullivan si Steve Davis, fiind oprit de Stephen Hendry, cel care avea sa si castige turneul.

De aceasta data, McManus il va intalni pe chinezul Ding Junhui pentru un loc in marea finala.

In cealalta semifinala se vor intalni englezul Mark Selby, campion mondial in 2014, si chinezul Marco Fu, jucator care l-a invins in sferturi pe Barry Hawkins, cu 13-11. Condus cu 9-1 la un moment dat, Hawkins a fost aproape de o revenire fabuloasa si nu mult a lipsit sa trimita meciul cu Fu in decisiv.

Dintre cei patru semifialisti McManus are cea mai mare cota la castigarea turneului (13.0), in timp ce Ding Junhui este considerat favorit de agentia Fortuna, cu o cota de 2.25. Finalist in 2007 si campion in 2014, Selby are o cota de 2.50, iar cine mizeaza pe victoria lui Fu isi va inmulti miza cu cinci.

Semifinalele Campionatului Mondial de snooker se disputa dupa sistemul cel mai bun din 33 de frame-uri, debuteaza joi si se intind pe durata a trei zile.



Alan McManus revine in semifinale la Crucible dupa 23 ani si are o cota fabuloasa la castigarea titlului