Alte Sporturi

Simona Halep, Nadia Comaneci, Ilie Nastase si alte glorii ale sportului romanesc au batut la usa politicienilor pentru sprijin

Senatul Romaniei a avut, miercuri, oaspeti de seama care au facut tara mai cunoscuta in lume decat toti politicienii ultimilor 30 de ani la un loc.

Simona Halep, Nadia Comaneci, Ilie Nastase, Cristian Gatu, Gabriela Szabo, Camelia Potec, Alina Dumitru au sustinut o conferinta de presa in care au tras un semnal de alarma asupra conditiilor grele de a face performanta in sportul romanesc.

”Nu am venit aici pentru mine, am venit pentru noua generatie care are nevoie de infrastructura. Avem nevoie de o sala unde sa joace echipa de Fed Cup. Fac apel pentru aceasta cauza”, a spus Halep.

”Vreau sa specific ca este chiar pacat de tot talentul nostru din tenisul romanesc sa nu se faca nimic si sa sa nu progresam in aceasta parte. Tot ce-mi doresc este sa se construiasca sali, sa se construiasca un sistem pentru noile generatii, pentru ca este mare nevoie”, a mai declarat Simona Halep.

Fosta mare atleta Gabriela Szabo, in prezent director general al CSM Bucuresti, spune ca si-a pierdut speranta in a gasi vreo rezolvare.

”Nu prea mai ies public sa vorbim, mi se pare ca vorbim in van si nimeni nu ne asculta”, a spus aceasta.

Despre problemele sportului romanesc a vorbit si fosta mare inotatoare Camelia Potec.

”Noi nu apartinem de nicio culoare politica, apelul nostru este pentru toate culorile politice, apelul nostru este pentru toti cei care ne conduc acum si care ne vor conduce si in viitor. Este important ca sportul sa devina prioritate nationala.Fara infrastructura e greu sa convingem copiii sa vina la sport. Parintii sunt dispusi sa-si aduca copiii la sport, nu au unde sa-i aduca”, a spus Potec.



Simona Halep, Nadia Comaneci, Ilie Nastase si alte glorii ale sportului romanesc au batut la usa politicienilor pentru sprijin