Rugby

Victorie uriasa pentru Romania in fata Portugaliei. Am revenit fabulos de la 13-27 in debutul reprizei secunde

Sursă foto: https://twitter.com/RugbyRomania/

Stejarii au dovedit o data in plus ca sunt de esenta tare si au castigat de o maniera entuziasmanta meciul cu Portugalia disputat pe teren propriu, la Bucuresti, in etapa secunda a Rugby Europe Championship si a sasea de calificare la Cupa Mondiala.

Romania s-a impus in final, cu 37-27, dupa ce am fost condusi la pauza cu 13-22, iar in debutul reprizei secunde am primit usor un eseu prin care Portugalia se distanta la 13-27.

Din acel moment pe teren a fost o singura echipa, Romania, Stejarii marcand trei eseuri si o lovitura de pedeapsa pana la final pentru o victorie uriasa.

Cu acest succes echipa Romaniei face un pas mare spre calificarea directa la Cupa Mondiala din 2023.

Un turneu final unde ajung direct primele doua clasate in Rugby Europe Championship, in clasamentul cumulat ai anilor 2021 si 2022.

Georgia ocupa primul loc in ierarhia de calificare la Cupa Mondiala, cu 31 de puncte. Urmeaza Romania, cu 22 de puncte. Spania ocupa locul al treilea care ofera posibilitatea intrarii in recalificari, cu 21 de puncte. Portugalia ramane pe patru, cu 16 puncte.

Etapa urmatoare din Rugby Europe Championship vom merge sa jucam in Spania o alta partida cat o finala pentru calificarea directa la Cupa Mondiala.

In ultimele doua etape vom intalni Georgia pe teren propriu si Olanda in deplasare.



Victorie uriasa pentru Romania in fata Portugaliei. Am revenit fabulos de la 13-27 in debutul reprizei secunde