Rugby

Stejarii viseaza la Turneul Celor 6 Natiuni

Victoriile cu Statele Unite si Canada, doua echipe extrem de puternice pe care Romania le-a invins in aceasta toamna la Bucuresti in meciuri test, dau sperante pentru cresterea in valoare a rugbyului romanesc pentru viitor.

"Cautam sa castigam aceste meciuri din toamna pentru ca de la an la an sa jucam cu echipa mai puternice si, de ce nu, sa jucam chiar in Six Nations", a spus Ionut Dumitru, jucator care a marcat unul dintre cele doua eseuri ale Romaniei contra Canadei, la Dolce Sport.

"Lucram foarte mult la omogenitate si de aceea am inceput sa castigam, sa conducem meciul din prima repriza si sa pastram rezultatul pana in ultima secunda", a adaugat Dumitru.

Despre victoria contra Canadei a vorbit si Marius Tincu, secundul echipei nationale.

"Jocul a mers bine in prima repriza. In repriza a doua am avut 20 de minute cand am lasat jocul moale si au venit peste noi. Au contrat foarte bine, probabil ca ne-au citit la video. Ei au venit sa-si ia revansa dupa Cupa Mondiala. Au un pachet de inaintare solid si ma asteptam la un meci greu, dar baietii au respectat planul de joc si am fost mai buni", a spus si Marius Tincu, secundul lui Lynn Howells la nationala Romaniei.

Pentru Romania urmeaza ultimul meci test al toamnei, insa Viorel Lucaci indeamna la prudenta: "Sa ramanem concentrati si sa nu ni se urce la cap dupa aceste doua victorii".



Stejarii viseaza la Turneul Celor 6 Natiuni